Známe odpovědi na všechny vaše otázky o snubních prstenech

Snubní prsteny

Jistě nám dáte za pravdu, že snubní prsteny nejsou jen tak obyčejné šperky. Jsou symbolem věrnosti a nekonečné lásky. Jak ale vybrat prsteny, které budete milovat až dokonce života? Volba snubních prstenů pro nevěstu i ženicha je dvojnásobně náročná. My vám však poradíme, jak dojít k vysněným kroužkům, které vás jen tak nepřestanou bavit. Následujte naše rady a nesáhnete vedle.

Zužte svou volbu

Každý si přeje, aby byl jeho snubní prsten jedinečný. Jak ale z tolika možností vybrat ten pravý? Začněte jednoduše vylučovací cestou. Chcete žlutý kov, nebo bílý? Ozdobený prsten, nebo jednoduchý. Moderní, nebo klasický? Chcete prsten ze žlutého zlata, ale máte oblíbené hodinky ve stříbrné barvě? Zvolit můžete prsten, který bude kombinovat zlatou i stříbrnou. Možností jsou tisíce, ale když si hned na začátku ujasníte vaše představy, volba bude jen jedna.

Určete si finanční strop

Dalším faktorem, který vaši volbu zúží, je samozřejmě rozpočet. Když si na začátku stanovíte maximální hranici, budete se pohybovat jen ve své finanční rovině a eliminujete zbylé prsteny. Cena prstenů je závislá na volbě kovu a přidaných kamenech. Pokud chcete investici na celý život, volte zlaté prsteny s diamanty. Levnější varianta snubních prstenů je ve stříbře se zirkony.

Nenechávejte výběr na poslední chvíli

Vše potřebuje svůj čas. Stejně tak představa dokonalého snubního prstenu, který bude zdobit vaše ruce, by se neměla uspěchat. Doporučujeme prsteny hledat minimálně dva měsíce před datem svatby. Budete mít dostatek času na rozmyšlení a hledání prstenu, který vás osloví. Pokud si chcete nechat udělat prsten na míru, počítejte ještě s delší dobou.

Zlaté snubní prsteny

Krásný ale nepraktický?

Dříve než prsten koupíte, je důležité, abyste se s ním oba cítili maximálně komfortně. Budete ho přeci nosit každý den. Pokud vám padne do oka prsten, který je krásný, ale na ruce nepohodlný, předem si musíte určit, zda jste ochotní pro krásu obětovat nepohodlí. Pokud budete muset prsten často z prstu sundávat, můžete jej velmi brzy ztratit.

Jak se nám bude líbit za 20 let?

Zavřete oči a představte si, jací budete za 20 let. Je to těžké, ale může vám to pomoci při výběru. Prsteny s vámi budou na celý život a to, co se vám líbí teď, se vám nemusí líbit za 5, za 10 let. Při výběru prstene, zkuste myslet i na budoucnost. Jsou to přeci jen prsteny na celý život.

Správná velikost je jen jedna

Většina lidí svůj snubní prsten nosí neustále na prstu. Ať už je jaro, léto nebo zima. Prsty však v důsledku teplotních změn mohou lehce měnit svou velikost. Až budete vybírat velikost prstenu, buďte uvolnění, prsty by také měly mít běžnou teplotu. Není dobré prsten zkoušet, pokud jsou prsty promrzlé nebo naopak extrémně teplé.

Ujistěte se o pravosti prstenů

Vždy je na místě kontrolovat šperky. Všechny zlaté prsteny, které se prodávají na území České republiky, musí být označené státním puncem, který udává ryzost šperků. Klenotnictví musí mít také k dispozici tabulku punců a lupu, abyste si mohli ověřit pravost šperku.

Pečujte o své prsteny

Pokud si přejete, aby vaše prsteny vypadaly i za 20 let stále jako nové, pečujte o ně a pravidelně je čistěte. Dejte si však pozor, abyste prsteny spíše nepoškodili. Vždy se při koupi klenotníka zeptejte, jak správně o dané prsteny pečovat.

Chraňte svou investici

Ani drahé kovy nejsou nesmrtelné, pokud sportujete nebo pracujete s chemickými přípravky, je dobré si prsteny sundat, aby se nepoškodily. I tak, se však může stát, že kov například poškrábete. Neváhejte navštívit klenotníka, který obnoví povrchovou úpravu prstenů tak, aby byly zase dokonalé. Stejně jako ve chvíli, kdy jste je poprvé navlékli před oltářem.

Zlaté prsteny žluté zlato

Nebyl nalezen žádný komentář