Péče o snubní prsteny a jejich každodenní nošení

Péče o snubní prsteny

Pokud je manželství na celý život, jak je to se snubním prstenem? Úplně stejně, také on nás provází životem a toužíme po tom, aby byl jediný za celý život. Zatímco si naši drahou polovičku hýčkáme, zapomínáme pečovat o symbol nekonečné lásky. Každá žena si přesně vybaví chvíli, kdy ji její milý před oltářem navlékl snubní prsten. Tak lesklý, zářivý a dokonalý. Ale i snubní prsten vyžaduje péči a lásku, aby byl stejně krásný, jako v den, kdy jste si řekli magické slůvko ANO.

Dopřejte mu oddech

Teď opravdu nemluvíme o manželovi, ale o snubním prstenu. Jsou páry, které prsten nikdy nesundají z prstu, ale při některých aktivitách je dobré prsten odložit. Pokud se chystáte sportovat, prsten vám nebude dobrým společníkem. Při sportování můžete prsten poškodit, například v případě, že je zdobený brilianty, či zirkony. Tenisová raketa a drobné kamínky opravdu nejsou ideální společníci.

Snubní prsten nemá práci rád

Snubnímu prstenu neprospívá práce na zahradě ani práce v domácnosti a neměl by se dostat do kontaktu s chemickými mýdly a čisticími prostředky. Také v případě, že se chystáte umývat nádobí, prsten odložte raději stranou.

Místo, kam prsten patří

Pokud prsten při práci odkládáte (za což vás chválíme), ukládejte ho na speciální místo. Snubnímu prstenu s diamanty by měl být vyhrazen speciální prostor, v samostatné šperkovnici nebo krabičce na prsten, tak, aby diamant nemohl poškrábat ostatní šperky.

Krabička Danfil - snubní prsteny

Chraňte jej před opalovacími krémy a parfémy

Kosmetické produkty, jako jsou opalovací krémy, tělová mléka, ale také parfémy, můžou poškodit a zbarvit drahokam na vašem prstenu.

Neplavte v moři

Studená voda v moři může způsobit, že se vám obvod prstu mírně zmenší a prsten sklouzne do vody. V hlubokém moři budete svůj prsten hledat jen velice těžko. A že se jich na dnu oceánu nachází. Zároveň ani mořská sůl ani chlorovaná voda v bazénech se pro kontakt s prsteny nedoporučuje.

Dejte pozor při vaření

Některé hospodyňky rády používají při vaření hlavně vlastní ruce, těsta nebo nádivky určitě vlastními prsty propracujete dobře, avšak tyto suroviny mohou na vašich prstenech zanechat povlak a poškodit vrchní vrstvu prstýnků. Navíc se těsto může dostat do malých záhybů, které prstýnky zdobí.

Nezapomeňte na pravidelné čištění

Čištění prstenu napomáhá obnovit jeho původní krásu. Je však důležité vědět, jak správně snubní prsten čistit. Vždy záleží na materiálu, ze kterého je prsten vyroben. Speciální péči vyžadují také prsteny s diamanty. Běžné čističe však prsten mohou poškodit, proto je ideálním řešením vsadit svůj dokonalý prsten do rukou odborníků. Doporučuje se nechat prsten profesionálně vyčistit jednou ročně. Pokud budete prsten pravidelně svěřovat do zlatých rukou klenotníků, odvděčí se vám leskem a krásou.

Snubní prsteny z bílého zlata

Manželství nepojistíte, prsten ano

V současné době je možné nechat pojistit téměř vše. I prst, na kterém prsten nosíte. Zatímco některé pojistky jsou spíše úsměvné, jiné se opravdu vyplatí. A to i v případě vašich snubních prstenů. Hodnota některých prstenů se může zvyšovat, například v případě prstenů s brilianty. Pravidelně kontrolujte pojistné částky, aby byly aktuální.

A co vy a vaše prsteny? Pečujete o ně dle našich doporučení nebo následujte vlastní rituály?

Nebyl nalezen žádný komentář