Kategorie

Diamanty

Díky svým vlastnostem jsou diamanty odnepaměti opředeny mýty. V dávných dobách lidé věřili v jejich magickou sílu. Panovníci dokonce věřili, že jim diamanty pomáhají dodávat moc a neporazitelnost. Dnes zůstávají symbolem, který nám připomíná vzácné a důležité okamžiky našeho života – zasnoubení, narození, výročí i lásku našich nejbližších.

Kombinace bílých a černých diamantů

Černé a bílé diamanty

Den a noc, černá a bílá, kontrasty, které poutají pozornost. Kontrasty připomínají dvě stránky osobnosti každé ženy, něžnou a tajemnou. Stránky, které není možné oddělit, protože pouze dohromady vytváří perfektní celek. Vzácné černé diamanty, které společně s bílými diamanty zdobí šperky, dávají šperkům zcela nový rozměr. Černá barva podtrhuje jas a půvab křehkých bílých diamantů, které se spolu s černými diamanty třpytí jasně jako hvězdy na obloze, která je přikrytá těžkým černým sametem.

Číst článek

Nebyl nalezen žádný komentář

Odkud pocházejí diamanty

Těžba diamantů

Uhlík. Jeden z nejčastěji se vyskytujících prvků v přírodě dokáže díky spojení atomů v krychlové krystalické mřížce vytvořit dokonalý, unikátní skvost, bez něhož by se šperkaři a také ženy po celém světě již neobešli. Diamant je nejtvrdším materiálem na světě a zároveň jedním z nejkrásnějších kamenů, kterému se doslova klaní celý svět. Pojďme se vydat po cestách tohoto drahého kamene, jenž nás svou bezchybností a čistou krásou nepřestane překvapovat.

Číst článek
Nebyl nalezen žádný komentář