Články se štítkem

‘výroba šperků’

U nás už vánoční přípravy začaly!

Nová kolekce Danfil

Média, módní průmysl, lifestylové časopisy, světová populace, ti všichni na nás neustále tlačí s novými a novými trendy, které jak jinak chceme nosit také:) Jinak to není ani ve světě šperku, ba naopak. Ten je totiž mnohdy dál, než se může zdát. Kolekce šperků, podobně jako kolekce oblečení či bot, vzniká o několik sezón dopředu. Návrháři těch nejúspěšnějších módních domů určují co se bude nosit, jaký bude trend sezóny a jaké barvy budou doprovázet dané období. Jinými slovy, co bude IN. Proto je i pro nás nesmírně důležité sledovat tyto trendy a vytvářet kolekce, které vám ale představíme až o několik měsíců později. A věřte, že je to leckdy k nevydržení. Proč? Čtěte dál:)

Číst článek

Nebyl nalezen žádný komentář

Šperk jako dárek před obřadem

Šperk jako dárek před obřadem

Se svatbou souvisí celá řada tradic, některé jsou na svatbách oblíbené dodnes a některé pomalu upadají v zapomnění. Jednou z tradic, na které se dodnes nezapomnělo, je darování dárku nevěstě. Tento dárek věnuje ženich své nastávající. Druhou z nich je darování dárku, který je poděkováním rodičům snoubenců. Obě tradice mají jedno společné, a sice šperk. Šperk, který se hodí jako dokonalý dárek pro obě svatební tradice.

Číst článek

Nebyl nalezen žádný komentář

Vývoj šperkařství

Prvopočátky z kostí, lastur a hlíny

Šperky jsou staré údajně jako lidstvo samo. Člověk měl nosit šperky dokonce ještě dříve, než začal nosit oblečení. Nejstarší šperky pocházejí z doby asi sto tisíc let před naším letopočtem. Jde o šperky z mušlí. Prvopočátky šperkařství jsou spojeny právě s přírodními materiály, vedle lastur to byl i kámen, hlína, také zvířecí kosti, zuby apod.

Číst článek
Nebyl nalezen žádný komentář