Citrín, kámen hojnosti

Šperky s citrínem

Citrín je kamenem měsíce listopadu. Jde o žlutý až nahnědlý drahokam, který se v přírodě vyskytuje zřídka. Jeho jméno je odvozeno z latinského citrina = žlutý. Jde o ochranný kámen, který náleží elementu ohně a je spojen s hvězdou Sluncem.

Citrín a jeho vlastnosti

Citrín je nazýván kamenem hojnosti. Přináší nejen bohatství a prosperitu, ale životní energii a duševní růst. Pomáhá přijmout sami sebe, jací jsme. Má léčivé účinky na zažívací orgány, slinivku a játra. Hodí se pro zrozence Blížence, Býka, Lva a Panny.

3. (pupeční) čakra

Citrín je spojen s pupeční čakrou, která je sídlem životní síly. Pojí se se sebeúctou, hrdostí a intuicí, která nás chrání.

Kvalita citrínů

V přírodě se citrín vyskytuje vzácně. Významná naleziště se nacházejí v Brazílii, USA a na Madagaskaru. Jeho barva může být od světle žluté až po žlutohnědou. Zbarvení ovlivňuje obsah železa a příměsi hliníku a lithia. Kvalitní citrín jsou vzácnější než ametyst nebo záhněda. Jeden z největších citrínu pochází právě s Madagaskaru a váží 300 ct.

Šperky s citrínem

Šperky s citrínem jsou vhodné pro ty, kteří jsou otevření, pozitivní a veselí. Jejich barva symbolizuje inteligenci a šlechetnost. Jsou také vhodné k 13. výročí svatby.

Zlatý zásnubní prsten z bílého zlata citrín s diamanty
19 400 Kč
Zlatý přívěsek bílé zlato citrín s diamanty
16 800 Kč
Snubní prsten z bílého zlata citrín s diamanty
11 390 Kč
Nebyl nalezen žádný komentář