Objevte magickou moc drahých kamenů

Šperky s drahými kameny

4 minuty čtení.

Jistě budete souhlasit s tvrzením, že je příroda mocná čarodějka. Stačí se rozhlédnout kolem sebe. Jen v diamantech se ukrývá tolik síly a krásy. A kouzlo samotné čarodějky Přírody v sobě nesou i barevné drahé kameny. Ty jsou ceněny nejen pro své dech beroucí barvy, ale také pro své účinky i symboliku, která s těmito kameny souvisí. Pojďme se podívat na granát a rubín, červené kameny, které vás jednoduše očarují.

Granát

Granát je kamenem s bohatou historií, byl oblíben již ve starověkém Egyptě, kde ho faraoni používali k církevním rituálům. Také s naší zemí je granát neodmyslitelně spojen. Jeho historie na území České republiky sahá až do 16. století a v současnosti je spojován zejména s Turnovem. Granát je přiřazován k planetám Mars, Merkur a Pluto a je oficiálním kamenem měsíce ledna.

Účinky granátu

Granát bývá pro svou červenou barvu považován za kámen lásky a vášně. Podporuje tvořivost, zvyšuje sebevědomí a je zdrojem pozitivní energie. Šperk s granátem je oblíbeným dárkem při příležitosti výročí nebo vyznání lásky.

Zlatý prsten s granátem (rodolit)

Granát a znamení zvěrokruhu

Magická moc granátu je často spojována s jednotlivými znameními zvěrokruhu. U Lvů je granát spojován s úspěšným podnikáním a milostnými vztahy. Beranům tento kámen dodá sebevědomí a odvahu. Kozorohům a Vodnářům pomůže udat životní směr. V případě Štírů je možné za pomocí granátu získat obrovské množství vědomostí.

Rubín

Rubín je pro svou barvu považován za ohnivý kámen. Tento drahý kámen patří mezi jeden z nejvzácnějších vůbec. Je vyhledáván pro svou nádhernou barvu, tvrdost i vysoký lesk po vybroušení. Rubín je oficiálním kamenem července a je spojován s planetami Mars a Pluto. Tradičně se tento kámen dává při příležitosti 40. a 50. výročí svatby.

Zlatý prsten s diamanty a rubínem

Účinky rubínu

Král drahokamů, tak je právem označován rubín. Věří se, že toho, kdo rubín nosí, čeká život v hojnosti. Pro jeho vášnivou červenou barvu mu bývají přisuzovány také afrodiziakální účinky, je proto spojován také se sexuální touhou. Tento červený drahokam je kamenem lásky a síly.

Rubín a znamení zvěrokruhu

Jaké účinky rubínu bývají spojovány s jednotlivými znameními zvěrokruhu? Rubín je skvělou volbou především pro Berany a Lvy. V případě Lvů bývá spojován s láskou a uměním obětovat se pro své nejbližší. Granát a Berani? U Beranů granát potlačuje sebestřednost a má pozitivní účinek na zvýšení profesních schopností. Proč by měli rubín nosit Raci? Rakům rudý kámen pomůže překonat problémy, Štíři prostřednictvím kamene dosáhnou vytýčených cílů. Radost a štěstí přináší Pannám, u Kozorohů zase prohlubuje milostný požitek.

Nebyl nalezen žádný komentář