Šperk jako dárek před obřadem

Šperk jako dárek před obřadem

Se svatbou souvisí celá řada tradic, některé jsou na svatbách oblíbené dodnes a některé pomalu upadají v zapomnění. Jednou z tradic, na které se dodnes nezapomnělo, je darování dárku nevěstě. Tento dárek věnuje ženich své nastávající. Druhou z nich je darování dárku, který je poděkováním rodičům snoubenců. Obě tradice mají jedno společné, a sice šperk. Šperk, který se hodí jako dokonalý dárek pro obě svatební tradice.

Šperk pro nevěstu

Tradice předávání dárku nevěstě provází svatební obřad již desítky let. Mezi jeden z nejoblíbenějších dárků patří právě šperk. Šperk totiž dříve souvisel s příslibem finančního zabezpečení nevěsty ze strany jejího nastávajícího manžela. Tradice v některých regionech naopak káže, že šperk by měli darovat nevěstě rodiče ženicha. Tímto gestem jí dají najevo, že ji vítají do rodiny. To, o jaký šperk se bude jednat, záleží už jen na vás a na vkusu nevěsty. Oblíbené jsou například přívěsky s rytinou nebo náušnice.

Poděkování rodičům

Jistě už jste někdy na svatbě viděli dva dorty jako poděkování rodičům nevěsty a ženicha. Jedním z alternativních dárků je šperk, kterým snoubenci poděkují před obřadem rodičům za vychování jejich partnera a požádají o předsvatební požehnání.

Šperk s rytinou

Jednou z možností, jak proměnit šperk v opravdu v jedinečný a originální dárek je rytina. Díky rytině se šperk snadno stane připomínkou jedinečné chvíle, která je často tím nejkrásnějším okamžikem v životě.

Rytina na prsten

Výroba šperku na zakázku

Pokud hledáte šperk, který by nejlépe vystihl osobnost milovaného člověka, nabízí se šperk na zakázku. V Danfilu vám pomůžeme s 3D návrhem modelu, zpracujeme vámi navržený design a vy získáte šperk, který bude na světě pouze jeden jediný.

Nebyl nalezen žádný komentář