Den svatého Valentýna ve znamení třpytu

Den svatého Valentýna

Svátek svatého Valentýna, svátek zamilovaných nebo jednoduše Valentýn, je svátkem, jehož kořeny sahají hluboko do historie, tak jak ho známe my se začal slavit však až ve 20. století a může za to chytrý podnikatelský tah Waltera Scotta, který začal jako první vyrábět oblíbená valentýnská přáníčka. Své místo si tento zamilovaný svátek v poslední době našel také u nás a stal se nedílnou součástí oslavy lásky.

Věděli jste?

Nejstarší valentýnské přání se datuje až do 15. století, tedy přesně do 14. února 1477. Nejstarší valentýnku poslala Margery Brewsová svému snoubenci Johnu Pastonovi, nyní si ji můžete prohlédnout v londýnské Britské knihovně a nechat se třeba zamilovanými slovy inspirovat.

Zamilovaný rekord

K lásce neodmyslitelně patří polibky a v Thajsku se v polibcích rozhodně vyznají. Thajský pár se dokázal líbat celých 46 hodin 24 minut a 9 sekund, a zapsal se tak do Guinessovy knihy rekordů. Vraťme se však na chvíli zpět do České republiky, kde manželé oslavili neuvěřitelných 72 let společného života.

Zlatý prstýnekSpolečně až do konce života

Když už mluvíme o společném životě, svátek svatého Valentýna se nám přímo nabízí k romantické žádosti o ruku. Tento den má rozhodně velikou výhodu, nejenžeje vzduch přímo napěchovaný láskou, ale také jen z těží zapomenete na výročí. Valentýn se vám totiž vždy sám připomene. Bojíte se, že Valentýn není ideální den pro žádost o ruku? Podle průzkumů by s vámi nesouhlasilo celých 85 % žen, které tento den pokládají za dokonalý. Máte už pro svou vyvolenou vybraný zásnubní prsten?

Srdce z lásky

Srdce je odjakživa symbolem lásky, pokud chcete spojit tento symbol s dárkem, který téměř každé ženě vykouzlí úsměv na tváři, zvolte třpytivý šperk ve tvaru srdce. Ať už to budou náušnice či přívěšek, vaše drahá polovička jistě tento dárek z lásky ocení.

Zlatý přívěsek bílé zlato

Nebyl nalezen žádný komentář