Nejznámější svatby v historii

Královská rodina

Svatbu jako z pohádky si přeje asi každá žena. Vydejme se po stopách párů, jejichž svatba se stala historickým mezníkem a věřte, že v nich budou figurovat i opravdové princezny. Pojďte se s námi podívat na pohádkové svatby a nechte se inspirovat, dokonalou svatbu totiž může mít každá žena.

Jacqueline Bouvier a John Fitzgerald Kennedy

Fotoreportérka a americký prezident. Zní to jako začátek romantické komedie, která se však v roce 1953 stala skutečností. Původně plánovaný skromný obřad se proměnil před zraky 700 lidí na velkolepou událost roku, které dokonce požehnal i papež Pius XII. Jacqueline. Bouvier se oblékla do nádherných šatů od návrhářky Ann Lowe.

Jackie a John Kennedy

Audrey Hepburn a Mel Ferrer

První svatbě ikonické herečky Audrey Hepburn přihlížel celý svět, jejím manželem se rok po svatbě výše zmiňovaného prezidentského páru, tedy v roce 1954, stal herec Mel Ferrer. Herečka oblékla romantické šaty Balmain a vlasy ji zdobil věneček z květů.

Audrey Hepburn svatba

Grace Kelly a kníže Rainier III.

Někdy je potřeba jít lásce naproti, kníže Rainier III. byl natolik šestadvacetiletou hollywoodskou herečkou Grace Kelly unesený, že si vzal do hlavy, že se stane jeho ženou. A v roce 1956 k tomu opravdu došlo, na legendární svatbu bylo přizváno více než 600 hostů, ale neuvěřitelných 30 milionů diváku sledovalo tuto pohádkovou svatbu za obrazovkami televizí. Nevěsta byla zahalena do legendárních krajkových šatů.

Grace Kelly svatba

Elizabeth Taylor a Richard Burton

Sedm manželů a osm svateb. Že tu něco nesedí? Elizabeth Taylor řekla Richardu Burtonovi své ano hned dvakrát, poprvé v roce 1964 a podruhé v roce 1975. Páru se stal osudným film Kleopatra z roku 1963, při jehož natáčení se do sebe zamilovali a i přesto, že Elizabeth Taylor byla v té době vdaná a Richard Burton ženatý, zamilovanost hereckého páru byla silnější.

Elizabeth Taylor

Diana Spencer a Princ Charles

Největší svatba 20. století, tak je označována svatba Lady Diany a korunního prince Charlese, kterou v roce 1981 sledovala až miliarda lidí. Ikonická nebyla jen samotná svatba, které se účastnilo 3500 hostů, ale také zásnubní prsten s modrým safírem, jež 30 let poté navlékne Kate Middleton a svatební šaty z dílny Davida a Elizabeth Emanuelových, které byli šité ručně a zdobilo je 10 tisíc perel a flitrů.

Princ Charles a Diana

Jennifer Aniston a Brad Pitt

Asi všichni víme, jak tato pohádka dopadla…Jedno je však jisté, svatba jednoho z nejoblíbenějších herců současnosti a světoznámé herečky na sebe strhla v roce 2000 obrovskou pozornost. Nevěsta si na svatbu s idolem mnoha žen po celém světě oblékla bílou róbu z hedvábného saténu.

Svatba Jennifer Aniston a Brad Pitt

Katie Holmes a Tom Cruise

V roce 2006 si své ano řekl další známý herecký pár, Katie Holmes a Tom Cruise, svatební obřad probíhal podle pravidel scientologické církve a odehrával se v Římě. Zamilovaný pár byl oddán za doprovodu tenoristy Andrea Bocelliho, nevěsta došla k oltáři v šatech slavného návrháře Giorgia Armani.

Svatba celebrit

Kate Middleton a Princ William

Asi nejsledovanější a nejdiskutovanější svatba současnosti se odehrála v roce 2011. Svatba Kate Middleton a Prince Williama připomíná známou pohádku o Popelce, a že svatba opravdu byla pohádková dokazují například nádherné svatební šaty, které inspirovaly tisíce nevěst po celém světě. Ruku Kate Middleton zdobil nejen  zlatý prsten, ale také prsten se safírem, který patřil již zmiňované princezně Dianě.

Svatba William a Kate

Amal Alamuddin a George Clooney

Druhá svatba šarmantního herce George Clooneyho proběhla v roce 2014, po jeho boku stanula právnička Amal Alamuddin. Romantická svatba proběhla v jednom z nejromantičtějších měst světa, v Benátkách.

George Clooney

Nebyl nalezen žádný komentář