Letos světu zásnubních a snubních prstenů vládne originalita

Originální snubní prsteny

Rok od roku se mění trendy v oblasti svatebních šatů a také barvy, do kterých je svatba laděna jsou do jisté míry závislé na aktuálních trendech. Stejně je tomu i u snubních prstenů. Sezonu po sezoně světoví designeři představují nové překrásné prsteny, které značí nekonečnou lásku. Jaké jsou trendy roku 2017?

Prsteny roku 2017

Prsten pro nevěstu, jejíž svatební den se chystá na jedinečný okamžik v roce 2017? Letos jsou v kurzu prsteny, které jsou nepřehlédnutelné a vyniknou na ruce nevěsty. Milovnice diamantů si tento rok také přijdou na své, letos trendy přejí kouskům, které rozbíjí stereotypy. Rok 2017 jednoduše vychází vstříc prstenům, které jsou netradiční a nabízí unikátní tvary. Nebojte se tedy vyniknout v davu.

Zlaté prsteny

50 odstínů barev diamantů

Tradiční barvou diamantů je bezbarvá. Letos se však nemusíte bát ani barev, které z klasického prstenu snadno vykouzlí jedinečný šperk. Diamanty nabízejí celou škálu barev, oblíbené jsou výrazné červené, modré i zelené barvy. Jednou z nejzajímavějších barev diamantů je také černá. Někteří geologové přišli s teorií, že k nám černé diamanty doletěly z vesmíru a dopadly v podobě asteroidu na zem. Černý diamant je například v kombinaci bílých diamantů opravdu nebeskou podívanou.

Diamanty a růžové zlato

Diamanty jsou velmi často spojovány se žlutým a bílým zlatem, možná vás však překvapí, jak dokáže být okouzlující spojení barevných drahokamů a růžového zlata. Kroužek v podobě růžového zlata krásu diamantu zvýrazní a nechá jej vyniknout.

Snubní prsten růžové zlato

Design snů

V letošním roce se designéři kromě barev kamenů zaměřili také na diamanty rozličných tvarů i velikostí a také na velmi zdobné prsteny, určené pro ženy, které chtějí vystoupit z davu. Dlouho se na výsluní držely prsteny se třemi diamanty, tento trend zůstává, ale v lehce upravené podobě. Zatímco dříve se sázelo na tři diamanty podobné velikosti, letošní rok je nakloněn jednomu centrálnímu diamantu, který je po stranách dozdoben menšími diamanty, stejné nebo kontrastní barvy. Tato kombinace umožní centrálnímu drahému kamenu doslova zazářit.

Zásnubní prsten s diamantem

Tradičně netradiční

Některé tvary diamantů, ke kterým patří ovály, markýzy nebo tvar cusion (polštářek) pomáhají zdůrazňovat kámen více, než ostatní. Pokud chcete tyto tradiční tvary ozvláštnit, stačí je pootočit tak, aby byly na prstenu umístěny v jejich netradiční podobě. Tvar ovál například nemusí přes kroužek přečnívat, ale může opisovat jeho tvar, tzv. naležato.

Kroužek, jako symbol lásky

Pokud hledáte prsten, který je jednoduchý a elegantní, zvolte klasický kroužek. V současné době jsou stále oblíbenější jednoduché nebo zdobené kroužky, které jsou poskládány na sobě a tvoří tak společně prsten, který vytváří nejen krásný efekt, ale vypráví také jedinečný příběh.

Dámský prsten z bílého zlata s diamanty

I nedokonalost umí být dokonalá

Rok 2017 je oslavou nedokonalosti, odklonu od tradic. Letošní rok oslavuje emoce a umožňuje jim, aby se projevily, i ve výběru zásnubních a snubních prstenů. Oblíbené jsou ručně broušené diamanty a zvláštní kameny, které nejsou bezchybné, ať už jsou to tvary hruška, polštářek, markýza nebo smaragd. Nebojte se sáhnout po diamantu, který není stejný, jako všechny ostatní.

Ať už však trendy velí jakkoliv, prsten, který bude vaši ruku zdobit po dlouhé roky, by měl být vybrán tak, aby co nejvíce vystihoval vaši osobnost a nebyl pouhým šperkem, ale symbolem čisté, krásně a nekonečné lásky.

Nebyl nalezen žádný komentář