Vybíráme dokonalé svatební šperky

Doplňky na svatbu

Svatební den je pro většinu žen okamžikem, na který se v představách a snech dlouze připravují, některé již odmalička. Přípravy však obnáší celou řadu povinností a nevěsty často nevědí, na co se zaměřit dříve. Mnoho lidí považuje za vrchol svatebního dne svatební šaty. Co však podtrhne krásu nevěsty a svatebních šatů lépe, než dokonalý šperk? My jsme tu od toho, abychom vám výběr svatebních šperků usnadnili. Jste připravena zazářit?

Šperky ruku v roce se svatebními šaty

Není pochyb o tom, že většina svatebních hostů netrpělivě očekává chvíli, kdy poprvé spatří nevěstu ve svatebních šatech. Úkolem svatebních šperků je krásu svatebních šatů zvýraznit, je proto důležité, aby se stylem k šatům hodily. Svatební šperky vybírejte podle odstínů svých šatů, protože není bílá, jako bílá. Šperk by měl být sladěn nejen s barvou, ale také zdobením šatů. Nejvíce flexibilním šperkem jsou šperky s diamantem, bílé diamanty se hodí ke každé barvě šatů.

Náušnice s diamanty

Barva kamenů

Už dávno však neplatí, že je nutné vybírat pouze šperky s kameny v neutrální, bílé barvě, sáhnout můžete také po netradičních barvách kamenů, jako je modrá, červená nebo zelená. Dokonalého sladění dosáhnete, pokud barvu kamenů sladíte například s kravatou svého vyvoleného nebo barvou svatební kytice.

Zlaté náušnice rubín

Výběr klíčového šperku

I při výběru šperků platí, že méně je někdy více. Kombinace výrazných náušnic ve spojení s výrazným náramkem a velkým náhrdelníkem, bude spíše na škodu. Proto vyberte pouze jeden výrazný prvek, který bude tím hlavním. Šperk vybírejte také s ohledem na barvu pokožky a typ účesu. Výrazné šperky lépe vyniknou s vyčesanými vlasy. Pokud vyberete jako nejdůležitější šperk náušnice, zvažte, zda je nezastíníte závojem. Při volbě náušnic, náhrdelníků a náramků myslete na to, že by k sobě měly všechny kousky ladit.

Posvíceno na náhrdelník

Výběr náhrdelníku do velké míry závisí na výstřihu šatů, zdobení šatů a v neposlední řadě na ostatních doplňcích, svatební kytici i na zvoleném svatebním účesu. Na to vše je dobré se před zvolením náhrdelníku zaměřit. Masivní i menší náhrdelníky budou vypadat skvěle s šaty bez ramínek, takový náhrdelník by měl sahat zhruba po klíční kost. Při volbě šatů s výstřihem do V vypadá nejlépe podlouhlý náhrdelník, který prodlužuje linii výstřihu. Pokud máte výrazně zdobené šaty, zvolte jednoduchý náhrdelník, který zdobnost šatů nepřebije.

Zlatý dámský přívěsek

Náušnice, které sluší vašim uším

Při výběru náušnic nezapomínejte na jejich sladění s ostatními šperky. Mezi nejčastěji volené náušnice patří náušnice s diamanty. Nevěsty nejčastěji sahají po diamantových peckách, nebo visících náušnicích s diamantem. Výrazné náušnice zvolte, pokud máte připravený decentní náhrdelník. Při volbě výrazného náhrdelníku už jen celkový efekt dolaďte jednoduchými peckami.

Šperk v podobě svatební kytice?

Ač se to nemusí na první pohled zdát, také výběr kytice může ovlivnit volbu šperků. Kytice v současné době totiž nemusí být pouze z živých květin. Trendem jsou látkové květiny dozdobené kamínky i třpytivými stužkami. Takovéto květiny se snadno stanou nepřehlédnutelným šperkem, ke kterému je vhodné zvolit už jen decentní náhrdelník a náušnice, popřípadě náramek.

Šperky a svatební kytice

Oslnivý lesk

Mnoho nevěst si pro klíčový svatební den vybírá nové šperky, které půjdou ruku v ruce ke svatebním šatům a světlo světa poprvé uvidí až ve svatební den. Pokud však chcete zvolit šperky, které už máte nějakou dobu doma, je vhodné nechat je profesionálně vyčistit tak, aby byly zase jako nové.

Nenechávejte výběr na poslední chvíli

Pro výběr svatebních šperků, které podtrhnou krásu vás i vašich šatů, je důležitý dostatek času. Nevybírejte proto šperky ukvapeně, vybírejte takové kousky, které sedí k vaší osobnosti a k vašemu stylu a zároveň perfektně doplňují šaty, účes i líčení.

Nebyl nalezen žádný komentář