Výročí svatby – oslavte váš svatební den každý rok

Výročí svatby
Dárek k výročí svatby

Výročí svatby si zaslouží pořádný dárek. Vyberte ten pravý pro vaši ženu či muže dle společných let v manželství.

Výročí svatby – jak vybrat dokonalý dárek pro ženu i muže

Čeká vás výročí svatby a lámete si hlavu, jaký dárek k výročí vybrat? Každý rok můžete pro svou ženu či muže vybrat dárek z materiálu, který odpovídá společným rokům. S naším rádce to zvládnete hravě. A to, ať už vás čeká dřevěná, bronzová či křišťálová svatba. Nezapomeňte si dárky k výročí svatby schovávat – jednou z nich bude krásná vzpomínka na společnou cestu životem. Navíc bude výběr vhodného dárku jednodušší v tom, že materiál, ze kterého má být dárek vyroben, určuje počet odžitých let. Dnes si představíme svatební výročí a tipy na dárky pro prvních 20 společných let. 

Někdo výročí svatby vůbec neslaví, někdo si jen popřeje krásný den a někdo si oslavu výročí svatebního dne nedokáže představit bez pořádného dárku. Pokud to chcete brát opravdu poctivě, pak zapomeňte na každoroční obligátní prádlo či bonboniéru. Dárek pro ženu i muže k výročí svatby by měl odpovídat materiálu, který k danému výročí patří. Kromě tradice je to taky zábavný způsob, jak oslavit váš velký den a pořád se vzájemně překvapovat originálními dárky. Nemusíte se proto omezovat pouze na zlatou svatbu. I první společný rok v manželství si zaslouží oslavit.

výročí svatbybavlněná svatba
výročí svatbypapírová svatba
výročí svatbykožená svatba
výročí svatbykvětinová svatba
výročí svatbydřevěná svatba

První či páté výročí po svatbě – oslavte spolu první roky manželství

Svatebním slibem a výměnou snubních prstýnků začíná vaše společná cesta životem. A protože první rok manželství je ve znamení mladé lásky a toho, že se máte po svatbě jako v bavlnce, nazývá se první výročí svatby bavlněná svatba. Svou manželku či muže tak potěšte třeba novým kouskem do šatníku. Ale pokračujeme dál. Druhé výročí svatby je papírové. Můžete tak vyrobit vlastnoruční přání k výročí z papíru, nebo si vzájemně složit z papíru lodičku a jako symbol společné cesty ji pustit po vodě. A hned máte oslavu druhého výročí svatby jako z pohádky. Třetí výročí svatby se jmenuje kožená svatba. 

Od střevíčků k peněžence. Dárky ke třetímu výročí svatby potěší muže i ženy.

Tady jsou dárky k výročí pro muže i ženy jednoduché – peněženka, pásek, kabelka nikdy neurazí. Výběr dárku ke čtvrtému výročí budou mít o něco snazší pánové – čtvrtá svatba je totiž květinová. Jako dárek ke čtvrtému výročí pro ženu tak můžete zvolit třeba ručně natrhanou kytici či pořádný puget růží. Pro muže se ke čtvrtému výročí hodí zase pokojová květina třeba na stůl v kanceláři. Pět let po svatbě přichází dřevěná svatba. Ideální příležitost vyrobit si spolu třeba nový kus nábytku na zahradu či do bytu. Společný projekt utuží vaši lásku a dárek bude mít i praktické využití. Jen si představte, že na společně vyrobené lavičce budete sedět i za mnoho let a vzpomínat na váš svatební den!

výročí svatbyželezná svatba
výročí svatbyvlněná svatba
výročí svatbybronzová svatba
výročí svatbyhliněná svatba
výročí svatbycínová svatba

Oslava výročí svatby po pěti či deseti letech

Prvních pět se nese ve znamení sžívání a dost často i velké zamilovanosti a tzv. líbánkové fáze. Pokud vás ale čeká oslava pátého výročí svatby, pak už váš vztah překonal nějaké překážky a je pevnější, než kdy předtím. A to už si pořádný dárek k výročí zaslouží. Šest let od svatby přichází železná svatba. I samotný dárek k výročí by měl být z tohoto materiálu, Sedmý rok se nese ve znamení vlněné svatby. Dárek k sedmému výročí od svatby tak může být třeba vlastnoručně upletený svetr a to jak pro muže, tak pro ženy. 

Sedmé výročí svatby je příležitost vyrobit dárek vlastníma rukama - třeba uplést vlněný svetr

Osmé výročí svatby se nazývá bronzové. Můžete tak svého manžela či manželku obdarovat třeba bronzovým doplňkem do společného bydlení či nějakým měděným šperkem. U příležitosti devátého výročí od svatby pak sáhněte po hliněném dárku – třeba sošce či keramickém hrníčku. A kdo je zručný, může ho vyrobit i sám. Prvních deset let od svatby pak uzavírá cínová svatby. U příležitosti oslav 10ti let v manželství tak páry často lijí olovo – stejně jako na Vánoce.  

výročí svatbyocelová svatba
výročí svatbyhedvábná svatba
výročí svatbykrajková svatba
výročí svatbyslonovinová svatba
výročí svatbykřišťálová svatba

Perfektní dárky k výročí svatby po 11 až 15 letech

Prožili jste spolu prvních deset let manželství a oslava výročí je víc než na místě. 11 let od svatby se slaví tzv. ocelová svatba. Praktičtější páry sáhnou po něčem do domácnosti – třeba takový dřez či hrnec není sice vrchol romantiky, ale zato vám bude společné roky připomínat denně. Dvanáct let od svatby přichází na řadu hedvábná svatba, Tady je dárek k výročí jasný – pro ženu sáhněte po hedvábném šátku, pro muže třeba po kravatě.

Třinácté výročí svatby není nešťastné, ale krajkové

 Třináctka je sice nešťastné číslo, ale když přijde na výročí svatby, je to určitě důvod k oslavě. A protože se toto svatební výročí nazývá krajková svatba, dárek je jednoduchý. Hezké prádlo totiž obvykle potěší oba. 14 let společné cesty životem je slonovinová svatba, s dárkem neuděláte chybu s se soškou či dekorativním předmětem. Po patnácti letech manželství pak přichází na řadu křišťálová svatba. A to je čas na hezké sklenice či šperk s křišťálem. 

Oslavy výročí svatby po šestnácti až dvaceti letech – pořádný důvod k oslavě

Po patnácti letech společného soužití už jste dobrý tým. A zde také končí pojmenování jednotlivých výročí po roce. Šestnácté až devatenácté výročí svatby žádný konkrétní název nemá. Určitě ho ale oslavte i tak. Třeba jednoduchými náušnicemi či náramkem nešlápnete vedle v žádném roce, obzvlášť pokud hledáte dárek k výročí svatby pro ženu.. A po dvaceti letech spolu můžete oslavit porcelánovou svatbu.

I když výročí je jen jednou za rok, podle nás je každý den spokojeného manželství dar. Užívejte si ho, dělejte si drobné i větší radosti a oslavujte společnou lásku, i když zrovna výročí nemáte. A možná se za několik let dostanete až k diamantové svatbě a budete pro vaši ženu vybírat nádherný náhrdelník s diamantem. O dalších výročích se dozvíte více v našem dalším článku.



Jak oslavit výročí svatby?


Každé výročí svatby je důvodem k oslavě. I když se jednotlivá výročí nazývají podle různých materiálů, je jen na vás, jak je reálně oslavíte. Můžete zvolit DIY dárky nebo si každý rok vybrat nový šperk. Tak či tak si užijte společné chvíle, třeba bez dětí a práce. Oslavujte vaši lásku přesně tak, jak vám to vyhovuje.


Co dát manželovi k výročí? A jaký dárek se hodí pro manželku?


Možností, čím obdarovat manžela či manželku u svatebního výročí je mnoho. Můžete zvolit společný zážitek, nebo vám jako vodítko u výběru dárku k výročí svatby pomůže název daného výročí – papírová, vlněná, nebo třeba křišťálová  svatba. Vždy ale přemýšlejte, co by vašemu partnerovi či partnerce udělalo největší radost.


Jak popřát k výročí?


V prvé řadě od srdce. Oslava výročí svatby je obvykle intimní oslava mezi dvěma lidmi. Manželku či manžela ale jistě potěší upřímné vyznání lásky, nebo třeba připomenutí nejvýznamnějších okamžiků vašeho společného života. Pokud už máte děti, můžete je zapojit do přípravy přáníčka k výročí nebo upečení skvělého dortu na oslavu.

Nebyl nalezen žádný komentář