Výběr snubních prstenů, část 2.

Jak vybrat snubní prsteny

Zařizování svatby je jedním z nejvíce stresujících, ale zároveň nejkrásnějších okamžiků v životě zamilovaných partnerů. Zatímco výběr květin nebo volbu dokonalého svatebního dortu můžete zvládnout za jedno odpoledne, výběr snubního prstenu není radno podcenit. Budete ho přece nosit do konce života, a proto by vám tento symbol nekonečné lásky neměl zevšednět již po několika dnech, či měsících.

Shrnuto, podtrženo

V minulém díle našeho malého průvodce snubními prsteny jsme se detailněji podívali na to, čemu se při výběru prstene věnovat. Je dobré vědět, jaký zvolit kov, ze kterého bude prsten zhotoven, jaký profil, šířku i zdobení prstenu. Pokud sáhnete po klasickém žlutém snubním kroužku, máte jistotu, že nevyjde z módy, snubní prsteny s diamanty jsou zase elegantní a luxusní.

Snubní prsteny s diamanty

Pár snů = snubní prsteny snů

Snubní prsteny se obvykle vyrábějí v páru, mužský prsten bývá širší a ženské prsteny mohou být doplněny o třpytivé kamínky. Záleží však už jen na páru, zda zvolí stylově stejné prsteny, nebo každý půjde svou cestou. Samozřejmě pouze co se snubních prstenů týče. Párům se doporučuje, aby si na výběr snubního prstenu nechali alespoň dva měsíce, unáhlený výběr totiž může způsobit, že se prsten manželům po několika měsících přestane líbit.

Snubní prsteny

Rozbíjíme prasátko

Jedním ze základních aspektů při výběru snubních prstenů je samozřejmě také cena. Vzhledem k tomu, že se jedná o šperk, který vaši ruku nebude zdobit pouhých pár měsíců, ale desítky let, vyplatí se do snubního prstenu investovat. Nejen váha a materiál určují, na kolik peněz vaše vysněné prsteny přijdou, k částce je také nutné přičíst cenu rytiny, nebo například cenu přidávaných drahokamů. Na rozdíl od zásnubního prstenu, kde je tradicí určená cena dvou výplat muže, snubní prsteny nejsou cenově nijak definovány. Záleží tedy jen na vás, v jaké cenové relaci prsteny zvolíte.

Koupí to nekončí

Pokud se rozhodnete investovat peníze do dražších prstenů, měli byste si také zjistit, jaký servis prodejce nabízí. Pokud zvolíte prsteny přímo od výrobců, můžete si být jistí, že vám šperk dokáží opravit, protože disponují všemi částmi šperku, a proto například bez problémů dodají vypadlý kámen a z opraveného prstýnku se můžete těšit již za několik dnů. Pokud však kupujete prsteny od přeprodejců, reklamace se může táhnout i několik měsíců.

Krabička Danfil - snubní prsteny

Nebyl nalezen žádný komentář