Vše, co potřebujete vědět o náušnicích

Styly náušnic

Náušnice jsou neodmyslitelnou součástí šperkovnice téměř každé ženy. Doplní náš vzhled a rámují obličej. Při jejich výběru bychom měli vzít v úvahu náš tvar obličeje a při jakých příležitostech je chceme nosit.

Pecky

Pecky nebo také study jsou pravděpodobně nejoblíbenější styl náušnic. Obzvlášť oblíbené jsou diamantové pecky – na uchu září krásný klenot, aniž by tento dojem narušovalo něco jiného. Pecky, ať už s drahými kameny nebo bez nich, skvěle sluší ženám s úzkým obličejem. Nesporná výhoda těchto náušnic je také v tom, že je můžete nosit k džínám a tričku, ale zároveň dodají na kráse vašemu večernímu outfitu.

Zlaté dámské náušnice

Kruhy

Klasické kruhy tvoří kov, který obkružuje ucho kolem dokola a zanechává volný prostor mezi spodkem náušnice a ušním lalůčkem. Velké tenké kruhy jsou mladistvé a trendy, zatímco silnější a menší kroužky jsou více konzervativní a elegantní. Kruhové náušnice mohou být jen jednoduché kovové, pokryté jedním, dvěma kameny, nebo celé pokryté diamanty. Asymetrické kruhy ocení odvážnější ženy. Kruhy jsou naprosto univerzálním doplňkem nejen pro business look, ale budou vám slušet i o víkendu. Skvěle padnou ženám s hranatým obličejem.

Kreole

U těchto náušnic se nemusíte bát, že by se vám do nich zachytil oděv nebo vlasy. Kreole jsou novější typ kruhových náušnic. Většinou jsou malé a silné, jemně obkružující ušní lalůček. Díky širšímu tvaru poskytují dostatek místa pro osázení řadami diamantů či jiných drahých kamenů. Mohou být ale také ryté, zdobené nebo z jinak opracovaného kovu.

Náušnice kreole

Visací náušnice – kapky

Visací náušnice, ve tvaru připomínajícím kapku, mohou být celokovové nebo zdobené kamínky. Dosahují těsně pod ušní lalůček. Na rozdíl od delších visacích náušnic se příliš nehoupají. Náušnice v tomto stylu jsou ideální pro business look a hodí se ke všem délkám vlasů.

Visací náušnice kapky

Visací náušnice

Tyto visací náušnice jsou mnohem delší než klasické kapky a často mají složitější tvar. Visací náušnice se hodí pro všechny, kteří milují hravost a nápaditost, a líbí se jim houpání náušnic. Výborně vypadají na ženách se srdcovitým či oválným obličejem. Zeštíhlují kulatý obličej a prodlužují krk. Jejich nevýhodou je, že se mohou zaplést do dlouhých vlasů. Před nákupem mohutnějších visacích náušnic, byste měli zvážit také jejich hmotnost.

Zapínání náušnic

Při výběru náušnic byste měli brát v úvahu rovněž jejich zapínání. Ačkoliv to není příliš zábavná záležitost, je to lepší než pak náušnice ztratit. Obecně platí, že čím je šperk jemnější, tím lépe je řešené zapínání. Studové náušnice nabízejí hned několik možností. Můžete si zvolit podle praktičnosti či toho na co jste zvyklá. Nejtradičnější variantou je balónek, který velice pevně náušnici jistí. Modernější, v západní Evropě velice oblíbené, je zapínání typu puzeta neboli motýlek. Inovativním řešením je zapínání typu „dudlík“.

Balónek

Dřík (tyčka) náušnice je v tomto případě opatřen závitem, na který se našroubuje uzávěr ve tvaru balónku. V Čechách je tento typ zapínání velmi oblíbený.

Zapínání náušnic - balónek

Puzeta

Uzávěr ve tvaru puzety se u tohoto typu zapínání navléká na dřík (tyčku) náušnice. Dřík je opatřen zářezem, do kterého puzeta zapadne. Tento typ zapínání je populární zejména v západní Evropě.

Zapínání náušnic - puzeta

Dudlík

Dudlík je inovativní řešení pro zapínání náušnic. Spojuje výhody zapínání typu puzeta a balónek. Uzávěr se nasadí jedním tahem na dřík (tyčku), který je opatřen drážkou. Rozepnout ho ale musíte šroubovacím pohybem stejně jako balónek.

Zapínání náušnic - dudlík

Klapka

Zapínání je umístěno na zadní straně náušnice a je opatřeno klapkou, která náušnici uzavře a brání tak jejímu otevření a ztrátě. Obecně se u visacích náušnic toto zapínání používá nejčastěji.

Zapínání náušnic - klapka

Nebyl nalezen žádný komentář