Vdechněte život opomíjeným svatebním tradicím

Svatební tradice

Svatba je neodmyslitelně spjatá se zábavou. Ptáte se, jak zařídit, aby se vaši svatební hosté skvěle bavili? Pojďte s námi zabrousit do historie a vydat se po stopách svatebních tradic, které dokáží vaši svatbu okořenit. Nabízíme vám hned několik tipů na klasické svatební tradice, které by neměly upadnout v zapomnění.

Zamilovaný dopis

Kdy jste naposledy napsali zamilovaný dopis? Pokud si už ani nedokážete vzpomenout, tato tradice je pro vás jako dělaná. Noc před svatbou ženich i nevěsta napíší své drahé polovičce zamilovaný dopis, který schovají a přečtou si jej na první výročí.

Psaní dopisu

Zásnubní prsten ve tvaru hada

Tato tradice se nám může zdát poněkud zvláštní, ale ve viktoriánské Anglii měla své čestné místo. Zásnubním prstenem ve tvaru hada, který měl oči z rubínů, požádal o ruku princ Albert královnu Viktorii. Prsten ve tvaru hada symbolizoval nekonečnou lásku.

Prsten had

Strom, který symbolizuje nové začátky

Borovice je symbolem nových začátků, v Holandsku a ve Švýcarsku novomanželé tradičně po obřadu zasadili strom před svým novým domem, který byl symbolem šťastného manželství.

Jeden dort, nebo dva?

Tradice, která pochází z viktoriánské Anglie, velí, aby na svatbě nebyl jen jeden dort, ale rovnou dorty dva. Jeden od nevěsty a druhý od ženicha. Nechat tedy udělat dva stejné dorty? Ale kdepak. Víc dortů a víc chutí rovná se lepší svatba.

Svatební dort

Který z mužů navleče prsten příště?

Tradiční házení svatební kytice vám asi ani nemusíte připomínat. Jak by k tomu ale přišli muži, když se většinou tradice, která rozhodne o následujícím sňatku, týká pouze žen? Otřepejte jednu z tradic, která se bude přinejmenším mužům velmi líbit. Je to jednoduché, ženich musí sundat nevěstě podvazek pusou, a poté ho hodit mezi svobodné muže. Ten, který tento úlovek chytí, se jako první ožení.

Odjezd, který má styl

Příjezdu budoucích novomanželů často předchází velká sláva, o které je před příjezdem na „místo činu“ rozhodně slyšet, proč se ale do povědomí lidí nedostat také při odjezdu? Vsaďte na tradici, ke které toho nebudete moc potřebovat, vystačíte si s autem a plechovkami, které přivážete za auto. Dejte o sobě ve velkém stylu znát i po obřadu.

Svatební den

Nebyl nalezen žádný komentář