Proč šperky nad ostatními vánočními dárky vynikají?

sperky jako darek na vanoce

Vánoce u nás patří k těm největším svátkům, který se slaví v naprosté většině domácnosti. Přestože jde původně o církevní svátek, zdaleka se netýká jenom věřících. Z hlediska křesťanství jsou Vánoce oslavou narození Ježíše Nazaretského. Původ svátku však bývá spojován i s pohanskými oslavami Zimního slunovratu.

Vrcholem vánočních svátků je u nás zajisté Štědrý den (24. prosince), kdy po slavnostní večeři, pod rozsvíceným vánočním stromečkem nacházejí vánoční dárky nejenom děti, ale i dospělí. Dárky k Vánocům nedílně patří stejně tak jako vánoční cukroví, kapr, zpívání koled, světlo svíček, prskavky nebo sníh. Zatímco sníh je na Vánoce nejistý, dárky jsou jen v naší režii, a tak se každý rok s Vánoci nedílně pojí. Je na každém, jakými dárky své blízké rozradostní. Do posledního okamžiku bývá také překvapením, jakými dárky se pokusí vykouzlit úsměv naši blízcí nám samotným.

Existuje nespočet možností a druhů dárků. Jisté však je, že šperky nad ostatními dárky vynikají. Nejde jenom o jejich třpytivý vzhled a oslnivou krásu. Šperky nesou celou řadu vlastností, kterým se žádné jiné dárky nemohou rovnat. Tady jsou ty nejdůležitější z nich…

Nadčasová hodnota

Pokud půjde o pravé šperky z drahých kovů a vzácných drahokamů, ponesou hodnotu, která časem poroste. Šperk je cenným skvostem a mistrovským dílem šperkařů, který má svoji cenu. Jde také o investici, která má navíc atraktivní podobu a praktické využití.

Rodinné bohatství

Šperk může nabývat mnoha podob. Ať již jde o prsten, náušnice, náhrdelník, brož či kterýkoliv jiný typ šperku, jisté je, že se mezi ostatními dárky neztratí.

Je jen málo předmětů, které by se stávaly součástí rodinného bohatství a právě šperky jsou pro rodinné poklady typické. Po celý život připomínají kouzlo okamžiku, kdy byl šperk darován, ale i další příležitosti, kdy byl šperk využitý jako úchvatná ozdoba. Jsou hmotnou vzpomínkou pro darujícího i obdarovaného, také pro jejich rodiny a blízké. Postupně se stávají součástí rodinného dědictví, které se předává z generace na generaci.

přívěsek srdce

Srdeční záležitost

Zářivé klenoty mají pozoruhodnou schopnost upoutat pohled – jako dárek i jako ozdoba. Jejich vlastnosti jsou však mnohem hlubší. Vhodný šperk dokáže zahřát u srdce a dotkne se i lidské duše. Obzvláště pokud se jedná o šperk ve tvaru srdce. Šperk je prostředkem komunikace, promlouvá ke svému nositeli, vzbuzuje emoce. Dokáže zbavit těch zlých a dává prostor těm nejpříjemnějším pocitům. Přesně takové mají být dárky a právě proto šperky představují jedny z nejlepších dárků.

Osobitý příběh

Nakonec ještě jedna vlastnost, která ze šperků dělá mimořádný dárek. Zlato, stříbro či jiný drahý kov, stejně jako diamanty, safíry, rubíny či smaragdy, každý jednotlivý drahokam v sobě nese nějaké poselství, má svůj vlastní příběh a cestu, která vede až do podoby šperku. Také každý kvalitní šperk provází osobitý příběh, který mu vetkl mistr šperkař. Ze šperkařské dílny si šperk nenese jenom finální design, nese si z ní také originální kouzlo, kterým dýchá už napořád. Právě ve vánočním čase může být tím nejpůsobivějším darem, kouzelná vločka, která je symbolem zimy a vánočních svátků.

dámský přívěsek vločka

 

Originální osobitý příběh by se měl pojit s každým dárkem. Pokud sáhnete po vhodném šperku, jistě se ho dočkáte. Tento příběh a šperk pak můžete bez obav předat tomu, na kom vám záleží, třeba ve světlech svíček vánočního stromečku. Můžete si být jisti, že šperk naplní své poslání a svůj příběh završí tím nejlepším možným způsobem, okamžikem plným radosti, štěstí a lásky.

 

Nebyl nalezen žádný komentář