Trojice tradičních vánočních barev

Tradiční barvy vánoc

Vánoce mají své tradiční i sezonní barvy. Ty tradiční jsou stálé a jejich původ je třeba hledat v dávné minulosti. Sezonní se mění každý rok podle módy a trendů. Tradičními barvami jsou především zelená, červená a zlatá. Chcete, aby šperky a drahokamy odrážely právě jednu z nich? Máme pro vás několik inspirací.

Magie věčného života

Zelená symbolizuje tajemství a věčnost života už od předkřesťanských dob. Lidé obdivovali stále zelenou barvu některých keřů a stromů a tato přírodní magie k sobě poutala pozornost. Proto v anglosaských zemích nesmí chybět o Vánocích třeba vždy zelená cesmína, u nás zase neopadavé jehličnany.

Právě úžasná zeleň je typická pro smaragdy. Z těchto drahokamů vyzařuje z nich energie, svěžest a chuť do života a nositelce přinesou štěstí, lásku, věrnost i úspěch.

Smaragd

Barva lásky a vášně

Naopak červená a zlatá vystoupily do popředí až po Kristově narození. Jestliže zelená symbolizuje zrození, červená je barvou lásky, ohně i krve. Proto zelené vánoční věnce a dekorace doslova rozsvítí červené bobule nebo jablíčka.

Rudá barva je typická hlavně pro rubíny. Přesně to je barva šperku pro mimořádné příležitosti. Tyto drahé kameny jsou doslova nabité vášní a energií, kterou přenesou i na tu, která je bude nosit.

Rubín

Vznešenost a bohatství

Třetí tradiční barva symbolizuje zlato, které do Betléma doputovalo jako dar od jednoho ze tří králů. Ovšem už staří Egypťané zlatou barvu uctívali ve spojení se sluncem, vznešeností a bohatstvím. A nezapomeňte, že zlato vždy bylo a je dobrou investicí. Ne nadarmo se říká, že kdo ho má, ten se má dobře.

Zlatý prsten

Vánoční zásnubní inspirace

Nemusíte nic složitě hledat. V nové kolekci šperků s drahými kameny Colored Gemstones najdete dostatek inspirace včetně tradičních vánočních barev.

Zásnuby na Vánoce

Nebyl nalezen žádný komentář