Svatební přání – jak novomanželům popřát ke svatbě?

Svatební blahopřání může být vtipné, přírodní či luxusní
Svatební přání pro novomanžele

Přání ke svatbě patří stejně jako svatební dary nebo myrta. Pokud se jako host chystáte na svatbu, pravděpodobně se bez přáníčka neobejdete.

Přání ke svatbě – povinná výbava svatebního hosta

K období před svatbou neodmyslitelně patří svatební oznámení, na svatbu zase patří přání ke svatbě. Patří mezi slušnost obdarovat novomanžele finančním obnosem a přáním do společného života. Ať už svatební přání pojmete s humorem, originálně nebo novomanželům popřejete krátce a stručně, poradíme vám, co by správné svatební přání nemělo postrádat a jak na to.

Dostali jste pozvání na svatbu? Pak vás kromě výběru vhodného outfitu a samotné účasti na svatbě čeká také pořízení přání pro novomanžele. Svatební přání totiž patří k téměř povinné výbavě každého svatebčana. Samozřejmě, nikdo vás při příchodu kontrolovat nebude, ale přáníčko s pár slovy pro ženicha a nevěstu je slušnost. Můžete to také spojit s darováním finančního obnosu v rámci svatebního daru (více o svatebních darech se dočtete v našem článku). Výměnou snubních prstenů totiž svatba nekončí a hostit mnoho svatebčanů není levná záležitost. Je jen na vás, zda se pustíte do výroby diy přání ke svatbě, nebo zamíříte rovnou do papírnictví a vyberete pěkné přání přímo tam. Určitě ale neuděláte chybu, pokud předtištěný text doplníte i vlastním přáním. Někteří novomanželé si přání nechávají i mnoho let po svatbě a rádi se k nim při vzpomínání vracejí. 

Svatební blahopřání může být vtipné, přírodní či luxusní

Svatební blahopřání také využijete, pokud se z nějakého důvodu nemůžete samotného svatebního dne zúčastnit osobně. Pak přáníčko pošlete poštou, případně po jiném svatebním hostům. Určitě uděláte novomanželům radost. A to při blahopřání jde. Je to totiž způsob, jak novomanželům poděkovat za to, že si na vás vzpomněli a zároveň jim věnovat třeba dobrou radu do života nebo přispět na snubní prsteny či líbánky.

Vtipná svatební přání – co se hodí a co raději nechat na jindy

Humor léčí a pomáhá překonávat překážky. A to se v manželství občas pořádně hodí. Pokud nechcete sáhnout po klasických přáních, s vtipným blahopřáním určitě budete mít úspěch. Vždy ale mějte na paměti, že jde především o novomanžele. Pokud jeden z novopečeného manželského páru zrovna nemusíte košilaté vtipy, vynechte je. Stejně tak doporučujeme se vyhnout zmínkám o rozvodu. Přece jen není zrovna optimální novomanželům připomínat, že hlavní příčinou rozvodu je manželství, jak pravil Albert Einstein. Stejně tak vtipy o tchýních je lepší si nechat na jindy. Ke vtipnému nádechu jdou dobře rýmy a básničky. Můžete tedy složit na přání originální básničku, případně se inspirujte na internetu.

Vzhledem k aktuální energetické situaci můžete zvolit třeba toto veršované přání: “Buďte šťastni a rádi se mějte, večer brzy zhasínejte, pro úsporu elektřiny, ať jsou u Vás brzy křtiny.”

Oblíbené přání bývají taky: Jestli si myslíte, že jdete do ráje – tak šťastnou cestu! Případně:Díky za všechno to báječné jídlo a pití, které jsme si užívali, zatímco jste se vy dva brali! Blahopřejeme!

Vtipná svatební přání bývají mezi svatebními hosty oblíbená

Body navíc určitě získáte, pokud místo obecných přáních sáhnete po něčem osobnějším. Zkuste si vzpomenout na společnou vtipnou historku nebo nějaký vtip, který pochopí jen novomanželé.

Originální přání

Originální svatební blahopřání mají vždy obrovský úspěch. Zkuste se zamyslet nad tím, co vás s manželským párem spojuje. Vodítkem tak může být třeba společný koníček, zaměstnání nevěsty či ženicha nebo třeba oblíbený film. Místo obyčejného blahopřání ke svatbě můžete vyrobit třeba něco vlastního, co se bude ve společné cestě životem hodit. Co třeba blahopřání napsat speciálním fixem na talíř? Máte tak téměř jistotu, že vaše přání neskončí v popelnici a budete novomanželům dělat radost mnoho let. V případě, že se na obřad a následnou oslavu chystáte v rámci party přátel, můžete se spojit a vytvořit společné přání novomanželům. V poslední době získávají na popularitě také přání ve formě seznamu rad do manželství. I zde můžete využít humor a nadsázku. Ačkoliv obvykle bývá přání v papírové kompaktní formě, originální svatební přání nezná hranic. Nebojte se proto popustit uzdu kreativitě a vymyslet ručně dělané přání, na které nikdo nezapomene.

Krátké svatební přání – rady do života stručně a výstižně

Ani pokud nejste zrovna Alois Jirásek či Božena Němcová, nemusí se vás při představě psaní svatebního přání jímat panika. Krátké svatební přání udělá novomanželům určitě radost i tak. I v tomto odvětví totiž platí, že méně je někdy více. Stačí jedna věta, která nevěstě a ženichovi předá vše podstatné – tedy že jste byli rádi součástí jejich svatebního dne a že jim přejete jen to nejlepší. 

Naše oblíbená krátká svatební blahopřání jsou:

  • Běžte se líbat na náměstí, protože jste reklamou na štěstí. Gratulujeme Vám k svatbě.
  • Manželství je duet, ne sólo. Tak ať vám to pěkně hraje. Gratulujeme!
  • Láska definuje život. Žijte spolu šťastně a dlouho.
  • Vy dva jste se hledali! A našli. Srdečně vám blahopřejeme.
  • Láska je vaším osudem, k dnešnímu stvrzení gratulujem.¨

Luxusní přání ke svatbě může mít mnoho podob

Luxusní přání – popřejte novomanželům ve stylu

Čeká vás opravdu luxusní svatba? Pak se nezapomeňte vybavit luxusním svatebním blahopřáním. Populární volbou jsou designová přáníčka z nejrůznějšího materiálu. Některá přání ke svatbě mohou být zdobené látkou, papírovou krajkou či jinými dekoracemi nebo vytištěné na opravdu kvalitním papíru. Opravdu pozorné může být svatební blahopřání vyrobené na míru novomanželům přesně podle jejich gusta, případně oblíbených barev. Nesáhnete vedle ani s blahopřáním s embosovanými zlatými detaily nebo například 3D papírovým prvkem. Nezapomínejte ale, že primárně jde o obsah uvnitř (ať už to jsou peníze nebo samotné přání novomanželům), ne design. 

Svatební přání na penízeK účasti na svatbě patří obvykle nejen klasické přání, ale také příspěvek. Třeba na líbánky, snubní prsteny nebo hostinu. V tom případě se vám bude hodit svatební přání s kapsou na peníze. Do té vložíte bankovky a máte vystaráno. Doporučujeme ještě přáníčko vložit do obálky a tu zalepit. Je to bezpečnější. Nehrozí totiž náhodné vypadnutí peněz či méně náhodné obohacení na úkor novomanželů. Peníze můžete předat i kreativním způsobem. Kapsa na bankovky v přání je ale osvědčená a spolehlivá cesta, jak snoubencům předat příspěvek bez toho, abyste po obřadu vytahovali peněženku.



Kdo dává svatební přání?


Obvykle každý host, v případě párů či rodin samozřejmě celá skupina. Svatební přání je totiž způsob, jak nevěstě či ženichovi poděkovat za pozvání a zároveň jim třeba předat životní moudro, které je bude provázet životem. Určitě neuděláte chybu, pokud blahopřání ke svatbě pošlete poštou i v případě, že se na samotnou svatbu nemůžete dostavit.


Může být součástí přání i svatební dar?


Ano, některá přáníčka z obchodu mají dokonce speciální kapsu na bankovky, díky které finance zůstanou přesně tam, kde mají. Mějte ale na paměti, že v takovém případě už finanční obnos nebude anonymní. Jak vybrat svatební dar?


Jak má vypadat správné svatební přání?


Fantazii a kreativitě se meze nekladou. Samotné pořízení přáníčka se bere jako slušnost a patří k úkolům svatebních hostů, ale na podobu už žádné nároky nejsou. Hodí se přání sladit s tématem či barevným laděním svatebního dne, ale klidně se můžete pustit do výroby originálního přání přesně pro nevěstu či ženicha.

Nebyl nalezen žádný komentář