Svatební oznámení – jak pozvat hosty na svatbu se stylem?

Svatební oznámení
Svatební oznámení k přípravám na svatbu patří

Svatební oznámení k přípravám na svatbu prostě patří. Ať už si potrpíte na velkolepých pozvánkách nebo máte rádi spíše minimalismus, tvorbu svatebního oznámení nepodceňujte. Pojďme si říct pár tipů, jak vytvořit vaše vysněné svatební oznámení.

Moderní či přírodní. Svatební oznámení, kterým zaujmete.

Máte datum svatby, zarezervované místo, tak je nejvyšší čas všechny svatební hosty na váš velký den pozvat. Svatební oznámení může mít mnoho forem a je jen na vás, zda vás osloví spíš moderní či tradiční styl oznámení. Pojďme se podívat na to, jak pozvánky na svatbu pojmout, co by měly obsahovat a jakým citátem je třeba obzvlášnit..

Svatební oznámení. Jak by mělo vypadat a na co nezapomenout?

Stejně tak, jako je každá svatba jedinečná, měla by být výjimečná i vaše pozvánka na ni. Ať už však zvolíte moderní nebo klasický vzhled, vytvoříte celou knihu nebo jednoduchou pozvánku, neměli byste zapomenout uvést pár základních informací, které vašim hostům dají instrukce k chytané svatbě. Tak například by jim mělo být jasné, kdo se vlastně vdává a žení. Na pozvánku proto uveďte jména snoubenců. Dále uveďte místo, čas a datum konání události. Máte nějaké téma svatby a preference na outfit hostů? Pak jim to dejte vědět. Víte dopředu, jaké svatební dary chcete? Můžete například připojit vtipnou poznámku o finančních darech, nebo zakomponovat QR kód s odkazem na seznam darů. Pozvánka nemusí být složitá, stačí jednotlivé informace uvést pomocí odrážek. Chcete být originální? Pak můžete například vytvořit webovou stránku, na kterou se v pozvánce odkážete. 

Jak má vypadat svatební oznámení?

Oblíbené citáty na svatební oznámení

Oblíbenou částí svatebního oznámení jsou citáty. Spoustu zamilovaných citátů, jako například “Jenom život, který žijeme pro druhého, stojí za to.” nebo “Až když jsme potkali lásku, víme, co nám v životě chybělo.” najdete na internetu. Nebojte se však být originální. Máte větu, kterou si s partnerem často a rádi říkáte? Nebo citát, který vystihuje vaše seznámení či cestu partnerstvím? Buďte osobní. Nechte hosty nahlédnout do vašeho vztahu a vaší lásky. Pokud takovou větu nemáte a zároveň nechcete kopírovat citáty z internetu, pak je na svatební oznámení zkrátka nedávejte. Je jen na vás, jaký text do pozvánky zvolíte.

Citáty na svatební oznámení

Přírodní svatební oznámení – jaké dekorace použít?

Dodejte svému svatebnímu oznámení přírodní prvky a detaily. Samotná pozvánka může být vytvořena například z recyklovaného papíru. Chcete-li dodat čistě přírodní části, rozhlédněte se kolem sebe při procházce lesem nebo po louce. Květiny, větve, šišky, zeleň. Hned na první pohled svým hostům předáte svou představu o designu celé svatby. Spoustu přírodních detailů můžete totiž využít i při chystání samotné výzdoby. Nápis na dřevo, kamenné dekorace, prkénko z kmene nebo třeba držák na jmenovku na stůl z korkové zátky. Možnosti jsou opravdu široké. Rozhlédněte se kolem sebe a nechte se naplnit inspirací. Určitě neuděláte krok vedle.  

Jak na přírodní svatební oznámení?

Svatební oznámení – moderně a originálně

Fantazii se meze nekladou. Standardní pozvánka je v papírové formě, kterou obdrží každý pozvaný host. To ale rozhodně neznamená, že vaše pozvánka tak musí vypadat! Vůbec ne. Chcete být kreativní? Pak vytvořte například webovou stránku, na kterou uvedete všechny informace pro své hosty. Pozvánku můžete vytvořit on-line a poslat ji svým hostům elektronicky. Pro své hosty můžete vytvořit knihu nebo jim třeba složit písničku, ve které uslyší všechny potřebné informace. Zkrátka, cokoliv považujete za vhodné a ideální pro vás a vaše hosty. Ať už zvolíte jakoukoliv formu pozvání na svatbu, uchovejte si ji na památku. Uvidíte, že si při pohledu na ni za pár let rádi zavzpomínáte nejen na samotnou svatbu, ale i všechny přípravy, které ji doprovázeli.

Moderní a originální svatební oznámení

Na co dalšího při přípravě svatby nezapomenout?

Jakmile začnete plánovat svatbu, zjistíte, že je opravdu spoustu věcí a detailů, na které nesmíte v celém procesu zapomenout. Zajistit místo, oddávajícího, snubní prstýnky, pozvat hosty a spoustu dalšího. Doporučujeme si hned na začátku rozmyslet, jak velkou svatbu chcete. Od toho se pak budou odvíjet i všechny další kroky. Pokud nechcete na nic zapomenout, zkuste si na internetu najít základní itinerář, kterým se budete řídit. Nezapomeňte, že by celá svatba měla být zejména podle vašich představ. Je to váš den, tak si ho udělejte podle sebe. A hlavně si ji pořádně užijte!

Na co při plánování svatby nezapomenout?



Co by mělo být uvedeno na svatebním oznámení?


Jak jsme již zmínili v článku, na svatební oznámení uveďte vše, co by vaši hosté měli vědět o chystané svatbě. To jsou, jména snoubenců, místo, čas a datum konání akce a případně co dalšího od svých hostů očekáváte – zda mají mít jednotnou barvu outfitů nebo třeba máte speciální přání na svatební dar.


Kolik stojí svatební oznámení?


Cena svatebního oznámení se odvíjí od toho, co všem na něm chcete mít uvedené. Pokud chcete cenu co nejvíce eliminovat, doporučujeme se na jeho výrobě podílet. Můžete si například udělat hezký den s družičkami či svědkyní a celé svatební oznámení ručně vyrobit. Tím snížíte i cenu za výrobu, navíc z něj budete mít pak i daleko větší radost! Pokud však na ruční práce moc nejste a chcete si nechat svatební oznámení vyrobit, pak počítejte s vyšší jednotkovou cenou.


Kdy posílat svatební oznámení?


Svým hostům předejte svatební oznámení dostatečně dopředu, aby si stihli vzít a udělat volno. Doporučená doba je 8 – 12 týdnů dopředu. To je však doba, kdy byste měli svatební oznámení již distribuovat hostům. Nezapomeňte, tedy v tu dobu už byste měli mít svatební oznámení vyrobené, což může také pár týdnů trvat. Celkově se svatebním oznámením začněte zabývat zhruba 3 – 4 měsíce před svatbou. 


Co znamená svatební oznámení?


Svatebním oznámením dávají budoucí novomanželé na vědomí všem hostům, kde a kdy se chtějí brát. Pozvánku následně zasílají svým hostům. Pokud jste se rozhodli pro tajnou svatbu, můžete pomocí svatebního oznámení dát vědět rodině, kamarádům a známým, že jste se již vzali.


Komu poslat svatební oznámení?


Svatební oznámení posíláte jednoduše všem, které byste na svatbě chtěli vidět. Přestože nejbližší rodina a přátelé pravděpodobně ví, kdy se chystáte brát, je slušností jim svatební oznámení také předat. Pokud nechcete zvát všechny hosty na sváteční oběd a zábavu, klidně pozvánku rozdělte.

Nebyl nalezen žádný komentář