Růžový safír, andělský kámen lásky

⌚ 7 minut čtení.

Jakou barvu si představíte, když se řekne safír? Bude to třpytivě modrá barva připomínající letní oblohu či panenské vody průzračného oceánu? Co takto něžně růžová barva podobná kráse královny květin a evokující nezměrnou romantiku? Přestože je neznámější barvou safíru modrá, zdaleka nejde o jedinou barvu, kterou tento drahokam nabízí k potěšení lidského oka i srdce.

Růžový safír, symbolika a jeho vlastnosti

Růžový safír dává údajně schopnost nahlédnout na skryté pocity a emoce, svému majiteli a nositeli umožňuje odhalit vlastní já. Neobyčejný kámen také dokáže odblokovat energie, zahání zlé a umocňuje pozitivní, čisté a láskyplné síly. Funguje také jako ochranný kámen. Je spojen se znamením Býka a Váh.

Nová láska, věrnost i usmíření

Růžová barva drahých kamenů je tradičně spojována s něžností a láskou. K těm nejznámějším růžovým kamenům patří růženín, který se však safíru nemůže rovnat v jasnosti barev, lesku, ani tvrdosti. Také růžový safír, pozoruhodný zářící drahokam, je pro svoji barvu považovaný za kámen lásky, zejména nové lásky, která postupně rozkvétá do krásy a celistvosti podobně jako poupě růže. Stejně jako další druhy safírů symbolizuje i ten růžový čistotu srdce, tedy i čistou lásku, pravdu a věrnost.

Andělský kámen

Růžový safír se užívá jako kámen duchovní léčby. Má také symbolizovat víru a naději. Někdy bývá spojován i s andělskou energií, která inspiruje, motivuje a dává sílu k překonání všech životních překážek. Safír má zvyšovat psychickou i duchovní sílu člověka. Mírotvorný krystal hojí rány na duši. Přináší lásku a usmíření přesně tam, kde je třeba.

Safír, mimořádně tvrdý drahokam

Safír je mimořádně tvrdý drahokam, který v tvrdosti předčí jen jediný kámen – samotný diamant. Nabízí také výjimečný lesk a jasnost barev, ty mohou nabývat téměř celého barevného spektra. Jedná se o drahokamovou odrůdu minerálu korund, oxid hlinitý s různými příměsemi. Tyto příměsi dávají safíru také různé barevné odstíny.

růžový safír

Kvalita a hodnocení růžového safíru

V případě růžového safíru najdeme ve složení příměs chromu. Jde o stejný prvek, který z drahokamové odrůdy korundu dělá okouzlující červený rubín. Přechod mezi rubíny a safíry přitom není pevný, u některých konkrétních drahokamů tak dochází k rozporům, zda jde o světlejší variantu červeného rubínu nebo tmavší růžový safír. Nás však zajímá růžový safír, kámen čistoty srdce.

Šperky s růžovým safírem

Jako kámen nové lásky se růžový safír vyjme na mnoha druzích šperků. Každý z nich se může stát skvělým darem pro novou partnerku, symbolem rodící se lásky a dlouhodobou připomínkou prvotního seznamování a nezměrné zamilovanosti. Jako kámen věrnosti se safír bude vyjímat i na zásnubních prstenech. Šperk se safírem se však může stát i darem ke čtyřicátému pátému výročí svatby. Právě toto významné výročí manželů se totiž s vzácným drahokamem nedílně pojí – označuje se jako safírová svatba.

Zlatý přívěsek s růžovým safírem
3 450 Kč
Náušnice s růžovým safírem Danfil
14 060 Kč
Zásnubní prsten bílé zlato s růžovým safírem DF2800
17 500 Kč

Prohlédněte si všechny šperky s růžovým safírem z kolekce Colored Gemstones od Danfil.

Nebyl nalezen žádný komentář