Rozlučka se svobodou pro nevěstu i ženicha

Rozlučka se svobodou
Zorganizujte tu nejlepší rozlučku se svobodou

Poslední mejdan na který se každý ženich i nevěsta pořádně těší. To je rozlučka se svobodou. Jaké hry či úkoly by na rozlučce se svobodu rozhodně neměly chybět?

Nezapomenutelná rozlučka se svobodou pro nevěstu i ženicha

Naplánovat dokonalou žádost o ruku a následně svatbu rozhodně není nic jednoduchého. Co je ale možná ještě těžší, je dokonalá rozlučka se svobodou a její plánování. Nevěsta i ženich by si ji měli pamatovat po zbytek života a tak na kamarády čeká nelehký úkol. Jak zorganizovat poslední akci za svobodna budoucích manželů a jaké hry by na rozlučce se svobodu rozhodně neměly chybět? Pojďme si říct pár tipů!


Co to je rozlučka se svobodou a kdy se dělá?

Událost, při níž se budoucí manželé loučí se svobodou, patří v České republice mezi oblíbené tradice. Koná se těsně před svatbou a nejen, že se na ní seznámí nejbližší kamarádi z ženichova a nevěstina okolí, zejména se pak partneři uvolní před chystanou veselkou. Program bývá organizován svědky a nejbližšími kamarády – ti nejlépe znají budoucí manžele a odhadnou, jaké aktivity je budou bavit.

Váháte, zda rozlučku se svobodou pro oba partnery spojit? Může to být varianta, tradice však je mít rozlučky odděleně – přeci jen, řekněme si na rovinu, není nad pánskou a dámskou jízdu. Můžete ale večírky naplánovat se svědkem ženicha na stejný den a alespoň na chvíli se potkat v klubu. 

Nezapomenutelná rozlučka se svobodou

Nezapomenutelná rozlučka se svobodou – co budete potřebovat?

Asi vás nepřekvapí, že dámské rozlučky se svobodou bývají daleko kreativnější a originálnější, než ty pánské. Hned na počátku by budoucí nevěsta měla od svých kamarádek obdržet oděv nebo jinou dekoraci, která všem v okolí řekne, že právě ona je tou nevěstou. Může se jednat o šerpu, tričko nebo třeba umělé tetování. Rozhodně tím zajistíte, že se vaše kamarádka bude cítit výjimečně už od úplného počátku! Další tradicí bývá obdarovat nevěstu drobným dárkem, který ji její speciální den bude připomínat. Skvělou volbou je pořízení společných náramků pro svědkyni i nevěstu (případně i družičky). Nenápadný šperk bude navždy připomínat společné pouto i krásný večer. Podívejte se na naší nabídku zlatých náramků pro nevěstu i její kamarádky. Uvidíte, že budou mít úspěch.  

Výzdoba na rozlučku se svobodou – bez čeho se neobejdete?

Na co si dámy potrpí, je výzdoba na rozlučku se svobodou. Existuje spousta různých variant, od ubrousků, brček až o balónky a lampióny. Při výběru tedy hlavně zvažte, v jakých prostorách se budete nacházet. Méně je více u zde však rozhodně neplatí! Naopak, nebojte se to u tohoto typu události být kreativní.

Rozlučka se svobodou - nevěsta

Oproti dámským rozlučkám, ty pánské jsou ve znamení jednoduchosti. Ženichovi obvykle stačí dobré jídlo, pití a společnost. Pokud však nechcete být celý den zavření v baru, zvolte vhodnou aktivitu, kterou vyplníte den – ať už si zahrajete fotbal, golf nebo zažijete plavbu lodí. Populární jsou také adrenalinové zážitky – např. paintball či rovnou let padákem. Vždy se ale ujistěte, že jste se ženichem na stejné vlně. Aby byla rozlučka se svobodou pro ženicha skutečně nezapomenutelná, můžete ženicha překvapit a tak trochu unést na mejdan. Vše ale v rozumných mezích. V případě, že chcete jít touto cestou, doporučujeme přípravy koordinovat alespoň s nevěstou, aby měl budoucí ženatý muž v daný večer volno a nic nebránilo pořádné party.

Hry a úkoly na rozlučku se svobodou pro ženicha či nevěstu

Nezapomenutelná rozlučka se svobodou vyžaduje přípravy a do těch patří i naplánování těch správných her, úkolů a kvízů pro ženicha i nevěstu! Ty je doprovází celý den a testují nejrůznější znalosti a dovednosti – od schopnosti namíchat nejlepší drink, přes nakreslení svého idola jen za pomocí rtěnky až po dotazník, kdy mají na svou druhou polovičku prásknout nějaké pikantnosti. 

Rozlučka se svobodou pro ženicha a úkoly pro něj často souvisí s opačným pohlavím. Zejména pak, pokud párty probíhá někde v baru nebo na diskotéce. Pánové mohou například vyzvat k tanci cizí ženu nebo získat její telefonní číslo. Nevěsta má zpravidla hry na rozlučku se svobodou promyšlenější a vyžadují různé rekvizity. Nezapomeňte však, že ať už pro novomanžele vymýšlíte jakýkoliv úkol, účelem je se zejména pobavit a večer si užít. Tak je nenuťte do situací, ve kterých by jim nebylo dobře.

Úkoly na rozlučku se svobodou - ženich

Kdo platí rozlučku se svobodou?

Padla-li na vás organizace rozlučky se svobodou, nejdříve se s nevěstou či ženichem domluvte, jak by si tento svůj den představovali. Od toho se pak bude i odvíjet finanční náročnost celé akce a placení jednotlivých položek. Pokud si novomanželé přejí víkend ve wellness s tou nejlepší péčí, neměli by očekávat, že je na takovou akci pozvete a že ji budou mít zadarmo. Pokud vám však s programem dají volnou ruku, pak je na místě je na celou akci pozvat. Přeci jen, pokud mají partneři omezený rozpočet a vy jim objednáte limuzínu nebo let vrtulníkem, asi vám moc nepoděkují. 

Skládá-se li vás na rozlučku více, domluvte se předem, kolik je každý člen ochotný investovat. Takové domluvy se pak držte. Nezapomeňte však, že nejde jen o útratu za jídlo a pití, ale často i třeba za ubytování, dopravu, dekorace či dárky.  Jako dárek pro nevěstu můžete vybrat třeba stylový přívěsek jako připomínku na poslední svobodný mejdan.

Kdo platí za rozlučku se svobodou?

Jak přežít rozlučku se svobodou?

Pamatujte, že tento den je zejména o ženichovi a nevěstě a oni by ho měli užít jak nejvíce dovedou. Proto by se i veškerá pozornost měla soustředit na ně a jejich přání. Při organizování rozlučky se svobodou nezapomeňte, že byste neměli překročit žádné hranice, které partneři mají nastavené. A to ať už jde o alkohol, milostný život nebo jen přesvědčení, že něco dělat zkrátka nebudou. Zároveň vždy naslouchejte jejich přáním a potřebám. Pro partnery by v tomto směru měla platit maximální důvěra a pochopení. Proto plánujte jejich den tak, aby si o něm mohli povyprávět a sdílet své skvělé vzpomínky!

Jak zvládnout rozlučku se svobodou?

Kdy se dělá rozlučka se svobodou?


Podle tradic by rozlučka se svobodou měla proběhnout večer před svatbou. To ale důrazně nedoporučujeme! Navlékat si snubní prsteny s kocovinou není zrovna nejlepší nápad. Běžně proto rozlučka probíhá například týden či čtrnáct dní před samotným obřadem. Všichni zúčastnění tak mají čas si odpočinout a připravit se na další oslavy – tentokrát ty svatební.


Jaké jsou tradice na rozlučce se svobodou?


Někdo může namítnout, že tradicí pánského loučení se svobodou je rozhodně návštěva podniku pro dospělé (případně soukromé lechtivé vystoupení). Ale není tomu tak. Za svatební tradici se považuje už samotný večírek. Jako tradiční by se dalo považovat plnění nejrůznějších úkolů či obdarování nevěsty či ženicha dárkem na památku.


Kdo organizuje rozlučku se svobodou?


Tradičně připadá nelehký úkol s organizací posledního mejdanu před svatbou (na venkově taky zvaného svíca) na svědka či svědkyni. Někdy se ale celého plánování ujmou kolegyně z práce, kamarádky a občas i rodina. Jen výjimečně si loučení se svobodou plánují samotní snoubenci. Ostatně, musí se soustředit na svatbu, že?


Kdo platí rozlučku se svobodou?


Jak už jsme zmínili v článku, nejčastěji ten, kdo ji organizuje – například svědek, svědkyně či rovnou celá skupina družiček. Může se ale stát, že budoucí manželé budou mít speciální přání. Pak je vhodné se s nevěstou či ženichem domluvit tak, aby byli všichni spokojení.

Nebyl nalezen žádný komentář