Podzimní drahokamy

Podzimní drahokamy

5 minut čtení.

Velmi nenápadně a plíživě se blíží podzim, někteří se na nádherně zbarvené listí a jemné sluneční paprsky i lehký podzimní větřík těší. Jiní si tento čas spojují především se smutkem z odcházejícího léta. Pokud patříte ke druhé skupině, měli byste si rozzářit podzim krásným šperkem. Jestli se naopak podzimu nemůžete dočkat, oslavte ho drahým kamenem, který vám svým zbarvením připomene krásu tohoto ročního období.

Ty nejkrásnější barvy podzimu

Příroda je tou nejkrásnější inspirací, i co se týče světa šperků. Právě k tomuto výjimečnému ročnímu období se nejlépe hodí drahé kameny, které svou barvou odpovídají barvě padlého podzimního listí. Vyberte si šperk se záhnědou, citrínem, nebo olivínem.

Záhněda

Záhněda je odrůdou křemene, svými barvami dokonale připomíná krásu a jedinečnost podzimu. Polodrahokam je zbarvený nahnědlými, hnědými a žlutými barvami. Příchod podzimu může být pro některé skličující, právě záhněda, která je výborná proti negativním emocím, vám dokáže rozzářit i nejzachmuřenější den. Mimoto zmírňuje stres, uklidňuje nervovou soustavu a nachází své uplatnění také při zmírnění bolestí hlavy.

Přívěsek se záhnědou a diamanty

Citrín

Citrín je další variantou křemene, svým žlutým až zlatožlutým zbarvením připomíná teplé sluneční paprsky, které prosvítají skrze nádherně podzimně zbarvené listy stromů. Jeho zbarvení je dáno obsahem oxidu železitého. Citrín je připisován právě Slunci a je elementem ohně a stejně jako záhněda nedává prostor negativním emocím. Je to jednoduše šťastný kámen, který zajišťuje klidný spánek a radostný den, nejen ten podzimní. Citrín obnovuje sílu a je zdrojem nové energie.

Prsten s brilianty a citrínem

Olivín

Poslední kámen svým nádherným olivovým zbarvením připomíná smaragd i žlutozelené a medové tóny, které jsou spojovány s podzimem. Tento jedinečný kámen se používá jako amulet a je mu připisována opět přímo magnetická síla, která k sobě připoutává radost a naopak odolává negativním emocím. Olivín náleží elementu Země a planetě Venuši.

Luxusní prsten s olivínem a diamanty

Prohlédněte si ➔➔➔ celou kolekci barevných šperků Colored Gemstones od Danfil ➔➔➔

Nebyl nalezen žádný komentář