Na počest žen

Na počest žen

Už na přelomu 6. a 5. století před Kristem slavný čínský učitel a filozof Konfucius prohlásil: „Sto mužů může postavit tábor, jenom žena dokáže vytvořit domov.“ Souhlasíte s tím, že bez ženského elementu by to v životě nešlo, a také s tím, že si ženy svůj svátek v podobě Mezinárodního dne žen opravdu zaslouží? Kdy se vlastně tento svátek začal slavit poprvé? A jakými dárky ženy v tento speciální den potěšíte?

Kde se vzal, tu se vzal

Mezinárodní den žen, zkráceně MDŽ, připadá vždy na 8. března. Pokud máte tento den spojen jen s předáním kytice, možná by vás zajímalo, kdy se vlastně tento svátek objevil a také proč. Máte svátek spojený s československým socialistickým režimem? Pak je důležité vědět, že se Mezinárodní den žen začal slavit již na počátku 20. století a s komunistickým režimem v Československu nijak nesouvisí. Naopak je spojený s rovnoprávností mužů a žen a zapojením žen do rozhodovacího procesu. A taková událost si už pozornost jistě zaslouží, nemyslíte?

Svátek maminek, babiček i dcer

Ženy mají v životě nejednu důležitou roli, a pokud jim chcete vyjádřit, že si vážíte toho, co pro své okolí dělají, je Mezinárodní den žen skvělou příležitostí. S jakými dárky letos zabodujete? Pojďme se na ně podívat.

Každá žena obklopená květinami kvete

Důvodů, proč ženy tak milují květiny, je hned několik. Květiny každý prostor rozzáří a jsou stejně krásné a křehké jako samotná podstata ženství. Ženu však nemusíte obdarovat jen kyticí řezaných květin, ale i květinou v květináči, která vydrží déle.

Na zážitky se nezapomíná

Na krásné okamžiky života každý dlouho vzpomíná. Zdá se vám, že žena, kterou chcete obdarovat, je po dlouhé zimě unavená a přepracovaná? Darujte jí zážitek v podobě masáže, kosmetiky nebo kadeřníka. To nepochybně ocení. Vypravit se za zážitky můžete samozřejmě také společně, a vychutnat si tak například romantický víkendový pobyt.

Činy na prvním místě

Přeje si vaše polovička už dlouho pověsit obrázky na zeď? Chtěla by vaše babička opravit rozbitý šuplík? I činy dokáží v tento výjimečný den potěšit. Věnujte proto tento den ženám a jejich přáním.

Pro třpyt jejich očí

Pokud chcete ženu obdarovat dárkem trvalé hodnoty, můžete zavítat i do okouzlujícího světa šperků. A věřte, že téměř každé ženě vykouzlíte šperkem úsměv na tváři. Univerzální šperky? Přívěsky s drahými kameny, náušnice s briliantem a elegantní šperky s perlou jsou nesmrtelnou klasikou.

 

Nebyl nalezen žádný komentář