Desatero pro plánování zásnub

Desatero zásnub

Naplánovat zásnuby není jen tak, vše musí dokonale klapnout a nesmí se vloudit ani ta nejmenší chybička. Jak to ale udělat, aby byla vaše přítelkyně opravdu překvapená a nadšená? Řiďte se naším desaterem a uvidíte, že vše proběhne naprosto hladce.

1. Udržte vše v tajnosti

Kouzlo žádosti o ruku je o to mocnější, pokud se vám podaří udržet vše v tajnosti a vaše dívka je opravdu překvapena. Proto si nikde nepusťte pusu na špacír. Na takový okamžik pak nikdy nezapomene.

2. Zásnuby na míru

Každý jsme jiný a vyhovuje nám něco jiného. Tím, že způsob zásnub přizpůsobíte zálibám a stylu partnerky, dáte najevo, že ji dobře znáte a ceníte si její originality. Pro ty nejoriginálnější je možnost výroby zásnubního prstenu na míru.

3. Kouzlo načasování

Načasování žádosti o ruku lze naplánovat na některý významný den, jako jsou třeba partnerčiny narozeniny či Štědrý den. Nebo zvolte datum, které má speciální význam pro vás dva, což může být třeba výročí vašeho prvního rande.

4. Příhodné místo

Můžete ji požádat třeba na místě, kde jste se poprvé setkali. Další možnosti se pak odvíjejí dle povahy a zálib vaší dívky. Je vášnivá cestovatelka? Zasnubte se s ní na romantické dovolené. Miluje adrenalin a sport? Co takhle žádost o ruku při letu balónem nebo tandemovém seskoku? Zbožňuje divadlo? Domluvte se s herci a požádejte ji o ruku přímo na jevišti.

5. Procvičte si žádost o ruku nanečisto

Štěstí přeje připraveným, takže si žádost o ruku předem vyzkoušejte. Jestli si ji budete předříkávat v duchu nebo zkoušet před zrcadlem či za asistence kamaráda, už je jen na vás.

6. Pořiďte zásnubní prsten

Zásnubní prsten nesmí chybět. Zásadou je správná velikost, což zjistíte přeměřením dle jiného prstýnku partnerky, nebo to nenápadně vypátráte přes kamarádku.

7. Hýčkejte ji

Před zásnubami pro svou přítelkyni naplánujte návštěvu kadeřníka spojenou s manikúrou, v takový moment bude chtít vypadat dobře a její ruce budou středem pozornosti. Jen pozor, aby to přítelkyni nebylo nápadné, zapojte její kamarádku či sestru.

8. Poklekněte

K žádosti o ruku a předání prstenu nerozlučně patří pokleknutí. Může se vám to zdát staromódní, ale uvidíte, že budete mít úspěch.

9. Připravte si plán i poté, co řekne ano

Řekla ano? Určitě chcete mít tento moment navěky zdokumentovaný, možná se i chcete pochlubit přátelům. Vyfoťte se a pošlete fotku na sociální sítě! Zarezervujte si předem místo v restauraci a pozvěte přátele na oslavu.

10. Dle tradice by měl muž požádat o svolení rodiče partnerky

Nezapomeňte, že by ke sňatku měli dát svolení také rodiče partnerky. Dříve lidé věřili, že bez požehnání rodičů jejich svazek nebude šťastný. Dnes jsou námluvy vnímány přinejmenším jako slušnost. Neberte tuto událost na lehkou váhu a důkladně se na ni připravte.

Bíle zlato prsten
DF3052
Prsten bílé zlato s diamanty
DF3098
Diamantový prsten
DF2800
Nebyl nalezen žádný komentář