Co nás v roce 2017 čeká a na jaké příležitosti k obdarování nezapomenout

Co náš čeká v roce 2017

Přivítali jsem rok 2017 a sedmička je šťastným číslem, takže se rozhodně máme na co těšit. Podle čínského horoskopu bude rok 2017 rokem ohnivého kohouta. Dočkáme se například upřímnosti ve vztazích, která vztahům nepochybně svědčí. Rok 2017 bude lásce přát, měl by být intenzivním a plným vášně. Chcete vášeň ještě více umocnit? Podívejte se, na jaké příležitosti k obdarování nezapomenout. A věřte, že u žen láska neprochází jen žaludkem…

Nejkrásnější dárek je ten, co se třpytí,

ženám oči štěstím pro tento dárek svítí.

Tvé jméno je nejkrásnější ze všech jmen

Svátek, neboli jmeniny, je jednou z událostí, na které bychom neměli v příštím roce zapomenout a měli bychom si ji řádně poznačit v kalendáři. Kolikrát za rok vyslovíme jméno své milované osoby? Je to číslo v řádu tisíců? To už si zaslouží náležitou oslavu, nebo ne? Věděli jste, že se jména v kalendářích začala objevovat už od 2. století s nástupem křesťanství? Od 16. století v katolických zemích platilo, že lidé mohli dávat dětem jen jména svatých, zakázána byla jména bájeslovná a neslušná. Až po roce 1918 se začala do kalendářů přidávat i jména necírkevní a slovanská

Dárek

Potěšte svou drahou polovičku nebo jinou významnou ženu z vaši rodiny přívěskem jejího jména osazený diamantem.

Přívěsek Jana

Kolik svíček bude letos na dortu?

Dalším významným dnem, který má své čestné místo v kalendáři, jsou samozřejmě narozeniny. Nezáleží na tom kolikáté jsou, důležité je, že by měly být náležitě oslaveny. S dortem, kyticí a samozřejmě dárkem, nejlépe třpytivým. 

Zlaté náušnice

Den, kdy…

Svatební den

Den, kdy jste se poprvé poznali, den, kdy jste si dali první pusu, den, kdy jste si řekli ANO. Jednoduše výročí. Věřte mi, že tento den byste si měli rozhodně červeně zakroužkovat a ještě nejlépe dvakrát podtrhnout. Proč? V okamžiku, kdy má jeden připravený dárek a druhý zapomněl, se může romantický večer snadno změnit v italskou domácnost. Věděli jste, že 25. výročí svatby je stříbrné, 40. rubínové, 50. zlaté a 60. diamantové? A co se hodí k výročí lépe než šperk?

Souprava rubín

Vezmeš si mě?

Žádost o ruku neprobíhá každý rok na rozdíl od událostí výše. Na druhou stranu, proč by neměl být rok 2017 právě tím rokem, kdy muž poklekne a požádá svou milou o ruku? Nezapomínejte, rok 2017 je rozhodně lásce nakloněný. Tady se nejedná o dárek v pravém slova smyslu, ale o prsten, který se hravě stane nejkrásnějším „dárkem“ v životě.

Žádost o ruku - zásnubní prsten

Svatba

Ať už vaše, nebo třeba kamarádů, sestry, bratra, sestřenky, tety…Svatba je rozhodně důvodem k obdarování. Pokud se svatba týká právě vás, výběr prstýnků byste rozhodně neměli podcenit, budete je přece nosit celý život. Pokud se chystáte na svatbu jako hosté, svatební dar je nezbytností.

Svátek zamilovaných

Valentýn! Americký svátek? Říká se to, ale pravda to není. Svátek svatého Valentýna připadá na 14.února a je odvozen od svátku Lupercalia, který se slavil ve starověkém Římě. V podvečer tohoto svátku byly do takzvané „urny lásky“ vloženy lístečky se jmény dívek. Dívka, jejíž jméno si chlapec vytáhl, se měla stát v příštím roce jeho milou. Proč ale název Den svatého Valentýna? Claudius II., vládce Říma, mužům zakazoval, aby se ženili. Bál se, že by pak nechtěli do boje. Kněz Valentýn však mladé páry tajně oddával a za to byl také popraven. Právě 14. února. I přes to, že legenda příliš romanticky nekončí, Den svatého Valentýna romantikou přímo přetéká. Tak nezapomeňte na romantický dárek…

Valentýn - svátek zamilovaných

Hody, hody, doprovody

Velikonoce jsou svátkem, na který se těší především muži. Jak by taky ne…Proč ale v příštím roce role trošku neobrátit. Co kdyby tentokrát muži obdarovali ženy? Víte, že dříve opravdu muži své milé za pomlázku donesli perníkové srdce? Nebylo by hezké v této tradici pokračovat?

Den matek

Málokdo zná historii Dne matek, tak se pojďme blíže podívat na den, který si maminky rozhodně zaslouží. Tradice Dne matek sahá do 16. století, v Anglii byl tento svátek znám pod názvem Mateřská neděle. Tento den byl pro ty, kteří sloužili v bohatých domech daleko od domova. Na svátek matek ale měli volno, a mohli tak čas strávit s matkami. Jistě mi dáte za pravdu, že by se nemělo na maminky zapomínat. Věnujte jim třeba zlatý šperk, který budou mít vždy při sobě.

Zlatý šperk

Vánoce, Vánoce, přicházejí…

Ale ano, i v roce 2017 nás Vánoce opět čekají. I když nás od nich dělí celý rok, na nákup dárků pod stromeček není nikdy brzy…

Silvestr

Nebyl nalezen žádný komentář