Už máte vybraný dárek na Valentýna?

Valentýn - přívěsek ve tvaru srdce

Svátek svatého Valentýna, který se každoročně slaví 14. února, je svátkem lásky a náklonnosti. Tento svátek, který je často mylně považován za americký, má své kořeny v Evropě, u nás se rozšířil především po roce 1989. Ačkoliv bývá některými považován za čistě komerční svátek, jedná se o den s bohatou historií. Den, díky němuž můžete vykouzlit úsměv na tváři své drahé polovičce. A to už za to stojí. Podle statistik svátek svatého Valentýna slaví více než 70 % Čechů. Přinášíme vám tipy na dárky, které dokážou říci více než 1000 slov.

Symbol srdce

Srdce je už od nepaměti jedním ze symbolů s jasným poselstvím. A tím poselstvím není nic menšího než láska. Se symbolem lásky se pojí také odvaha a sebeobětování, jež jsou s životem v páru neodmyslitelně spojeny a doprovází lásku, která je schopna i hory přenášet. Šperkem, který je zdoben symbolem srdce, dokážete beze slov vyjádřit, jak moc je pro vás druhý člověk důležitý. A obzvláště k svátku svatého Valentýna se šperky zdobené motivem srdce hodí.

 

Přívěsky ve tvaru srdce ze stříbra s diamantem

Granát, kámen s českým srdcem

Nejen symbol srdce je spojován s láskou. Kdyby se barvou lásky dala označit pouze jedna barva, nejspíše by to byla barva červená. Ta je považována za barvu lásky a vášně. Neuděláte proto krok vedle se šperkem, který je zdoben červeným kamenem. Jedním z nich je například granát, jehož historie je spojována také s Českou republikou a sahá až do 16. století. Granáty jsou u nás zpracovávány dodnes, je považován za drahokam lásky a vášně a je velmi oblíbeným darem při příležitosti vyznání lásky.

Darujte k Valentýnu náušnice

Náušnice z lásky

Pokud se bojíte, že nedokážete vybrat správnou velikost šperku, zvolte náušnice, s nimiž neuděláte krok vedle. Při výběru dbejte především na to, jaký kov vaše partnerka preferuje. Nosí zlaté šperky nebo spíše stříbrné? Věčnými šperky jsou náušnice zdobené čirým diamantem a perlové náušnice. Rozzařte ženě, na které vám záleží, tento výjimečný den šperkem. A citát na závěr, který mluví za vše:

„Miluji šperky – zlato a diamanty. Jsem přece žena.” Monica Belluci

Nebyl nalezen žádný komentář