Články se štítkem

‘tradice’

Vdechněte život opomíjeným svatebním tradicím

Svatební tradice

Svatba je neodmyslitelně spjatá se zábavou. Ptáte se, jak zařídit, aby se vaši svatební hosté skvěle bavili? Pojďte s námi zabrousit do historie a vydat se po stopách svatebních tradic, které dokáží vaši svatbu okořenit. Nabízíme vám hned několik tipů na klasické svatební tradice, které by neměly upadnout v zapomnění.

Číst článek
Nebyl nalezen žádný komentář

Proč šperky nad ostatními vánočními dárky vynikají?

sperky jako darek na vanoce

Vánoce u nás patří k těm největším svátkům, který se slaví v naprosté většině domácnosti. Přestože jde původně o církevní svátek, zdaleka se netýká jenom věřících. Z hlediska křesťanství jsou Vánoce oslavou narození Ježíše Nazaretského. Původ svátku však bývá spojován i s pohanskými oslavami Zimního slunovratu.

Číst článek
Nebyl nalezen žádný komentář

Patron zlatníků Svatý Eligius

Většině z Vás možná není jméno tohoto světce zcela známé, pokud vás ale zajímá svět kolem šperků a šperkařství jako takové, měli byste znát patrona všech zlatníků, kovářů a sběratelů mincí svatého Eligia. Jeho svátek se slaví 1.prosince. V tento den zlatnické dílny zejména v západní Evropě, odkud Svatý Eligius pochází, vzdávají hold tomuto znalci zlatnického řemesla.

Číst článek
Nebyl nalezen žádný komentář