Proč si nechat udělat rytiny do prstenu?

Rytiny do prstenu

Necháte-li si zhotovit rytinu do vašich snubních prstenů, dodáte jim více osobitosti a zvláštního významu. Může to být krátký milostný vzkaz, významné datum nebo vaše jména. Nejedná se o však nějakou novinku či momentální módní vlnu, rytí do prstenů má svou tradicí již od dob středověku.

Důvody, proč si nechat rytinu zhotovit, mohou být rozličné. Nicméně nejčastějším důvodem, proč si snoubenci nechávají do snubních prstenů něco vyrýt, je ten, že se jedná o velmi romantické gesto. A navíc o gesto velmi osobní, jelikož o rytině na vnitřní straně prstenu můžete vědět jen vy dva, stejně tak i o jejím významu, pokud si necháte vyrýt něco méně běžného.

Co si nechat do snubních prstenů vyrýt?

Častým námětem rytiny do vnitřní strany snubního prstene bývají jména partnerů, a to tak, že nevěsta má na svém prstenu jméno svého vyvoleného a naopak. Oblíbené je také datum svatby. Nemusíte se pak bát, že byste zapomněli na vaše výročí, což ocení zejména mužská část populace. Datum svatby či jiné významné datum (např. první schůzka) pěkně vypadá oddělené tečkami (06∙11∙16).

Rytina do prstenu

Dalšími oblíbené motivy:

Jména partnerů, popřípadě jejich iniciály a data narození.

Romantické fráze – Miluji tě; Navždy; Na doživotí „datum“; Láska je věčná…; Mojí ženě/Mému muži; Ty a já napořád apod.

Hodit se mohou také fráze v jiných jazycích: Amore mio (Má lásko v italštině), Je t’aime (Miluji tě ve francouzštině), Vivo per lei (Žiji pro ni v italštině); All You Need Is Love! (Všechno, co potřebuješ je láska v angličtině) a mnoho dalších.

Co o vás rytiny napoví?

Určitě to, že chcete svůj vztah zpečetit jedinečným a neopakovatelným způsobem. Ať už zvolíte tradiční motivy, jako je datum svatby, iniciály, jméno partnera, nebo budete ve výběru rytiny více originální, nic nemění na tom, že se jedná o něco velmi osobního a významného jen pro vás dva. Při výběru rytiny se fantazii se meze nekladou, jediné, co vás bude omezovat je velikost prstene.

Nebyl nalezen žádný komentář