Nepodceňujte péči o ruce a nehty

Péče o ruce a nehty

Ne nadarmo se říká, že jsou ruce vizitkou každého člověka. Ač si to mnoho lidí neuvědomuje, ruce o nás dokáží prozradit více, než bychom mnohdy chtěli. Ruce, o které se nepečuje, mohou snadno vyzradit věk a neupravené nehty velmi jednoduše pokazí celkový dojem. V okamžiku, kdy chcete, aby se šperky na vašich rukou vyjímaly, měli byste vyšperkovat také své ruce a nehty.

Hydratace rukou na prvním místě

Kůže na rukách je velice tenká, vyžaduje tak maximální péči. Vysušená pokožka rukou má sklony k předčasnému stárnutí, proto byste měla mít vždy po ruce hydratační krém. Právě ruce jsou během celého dne vystavovány škodlivým vlivům, proto jim čas od času můžete dopřát také hydratační zábal nebo je hýčkat hydratačními rukavicemi, které necháte působit přes noc. Zázraky se sice přes noc nedostaví, ale pravidelnou péčí dosáhnete skvělých výsledků.

Nejdříve péče, potom manikúra

Se svými nehty je spokojené pouze malé procento žen. Nejčastěji ženy trápí slabé nehty, které mají tendenci k lámání. Základem krásných nehtů je péče zevnitř. Jednoduše řečeno dostatek vitamínů. Kvalitu nehtů významně ovlivňuje vitamín A, B, C, D, E, vitamín H, biotin, vápník a zinek. Mezi další látky, které mohou pozitivně přispět ke kvalitě vašich nehtů, patří železo, hořčík i pravidelný pitný režim. Velkým nepřítelem nehtů je častý stres i kouření.

Starost o nehty se vyplatí

Na trhu je k dostání celá řada speciálních laků a přípravků na nehty, které vaše nehty zpevní a dodají jim krásu. Při péči o nehty myslete i na šetrné pilování nehtů, nepilujte je ve chvíli, kdy jsou změklé po koupeli a mohli byste je poškodit. Investujte i do kvalitního pilníku, například skleněného.

Trendy v lakování nehtů

Tisíc a jeden lak na nehty

Trendy v lakování nehtů se rok od roku liší. Na trhu je k dostání tolik barev i druhů laků, že je velmi těžké vybrat si pouze jeden. Jedním z trendů, který už několik let nevychází z módy, je francouzská manikúra. Zajímavostí, kterou jste možná dodnes netušili, je, že francouzská manikúra pochází z Hollywoodu. Přirozené nehty s bílou špičkou se jednoduše staly velkým hitem i ve filmovém světě. Žhavým trendem číslo dvě, který má své zasloužené místo na poli krásných laků již několik let, je červený lak. Červený lak působí velmi žensky a smyslně.

Trendy v lakování nehtů pro rok 2017

Chcete jít s dobou, i co se laků na nehty týče? V letošním roce se vsází na originální, hravé a zábavné zdobení nehtů. Oblíbené jsou tečky, vícebarevné nehty i extravagantní kombinace. Velmi trendy jsou také ombré nehty, které jsou jedním z nejoblíbenějších hitů letošního roku.

Nezapomeňte si své ruce ozdobit luxusním zlatým prstenem s drahými kameny.

Nebyl nalezen žádný komentář