Minimalismus ve světě šperků

Minimalistické šperky

Minimalismus je umělecký směr, který se rozšířil v 60. letech 20. století z USA, zasáhl především sochařství a malířství, postupem času se však dotkl také jiných oblastí, například šperků. Co se týče šperků, je minimalismus trendem, který nevychází z módy. I přesto, že se v ulicích v poslední době můžete setkat s velmi výraznými šperky zdobenými nepřehlédnutelnými kameny nebo například peřím, minimalismus a jeho jednoduché tvary vždy dokáží podtrhnout vaši ženskost, něžnost a krásu.

Když je méně více

Minimalismus nerozlučně souvisí s tvrzením, že méně je někdy více. Zatímco ve chvíli, kdy sáhnete po výrazném šperku, je na místě zůstat pouze u jednoho kousku, s minimalistickými šperky můžete více kouzlit. Nebojte se například vyzkoušet oblíbené vrstvení. Pokud spojíte několik jednoduchých šperků, docílíte žádoucího nepřehlédnutelného efektu, který však zůstává stále elegantní a jemný. Spojit můžete například několik jednoduchých tenkých náramků nebo náhrdelníků. Doma už však nechejte ostatní šperky.

Jednoduché tvary

Co se týče minimalismu a šperků, tento styl staví především na hladkých, jemných a rovných liniích a dokonalém zpracování. Minimalistické šperky, které jsou nadčasové, elegantní a decentní, sluší každé ženě. Můžete je nosit nejen přes den, ale také na výjimečné večerní události. Jednou z jejich velkých předností je skutečnost, že je můžete snadno ladit k téměř jakémukoliv outfitu. Zvolit můžete jemné náramky, nadčasové perlové náušnice nebo například decentní přívěsky ozdobené čirým diamantem.

Čisté barvy

Výrazné barvy a především jejich kombinace s minimalismem příliš nekamarádí. Minimalistické šperky spíše přináší čisté barvy v decentních tónech. Skvělou volbou je například stříbrný kov doplněný čirým diamantem.

Prsten s černými diamanty

Černé diamanty

Skvělým (minimalistickým) tipem jsou netradiční černé diamanty, které dokáží povýšit šperk na vyšší úroveň. I přesto, že jsou velmi elegantní, poutají na sebe pozornost. Velmi snadno je navíc můžete kombinovat se zvoleným oblečením.

Náušnice s černými diamanty

Nebyl nalezen žádný komentář