Perfektní jarní svatba bez stresu a s grácií

Jarní svatba

Nový rok, s ním nová přání a předsevzetí a taky spousta plánů. Jestli je jedním z nich i vaše svatba, měla by být dokonalá. Chcete to vy, všichni vaši milovaní a rozhodně i my. Jak vám k tomu pomůžeme? No přece našimi tipy! Můžete se v klidu usadit, uvařit si kávu, zapálit svíčku a začíst se do prvního článku ze série svatby podle ročního období.

21. březnem odstartovalo astronomické jaro, a tak je vám určitě více než jasné, že to první téma bude o jarní svatbě. Na jaře se všechno začíná probouzet ze zimního spánku, příroda se pomalu vybarvuje pastelovými odstíny a zvláště vašim fotografiím dodá tato atmosféra romantický nádech. 

Teď už však ke slibovanému tématu, řekneme vám, co je trendy na rok 2019 v oblasti šatů, kytic a svatebních dortů, abyste si ušetřily nervy před samotným dnem D, který bude tak dokonalý, že na něj nikdy nezapomenete 🙂

„Šaty dělaj člověka“ aneb nejlepší svatební šaty

První, na co se zaměříme a co nás ženy zajímá pravděpodobně nejvíce, jsou svatební šaty. Svatba a nevěsta v bílém, to se asi vybaví každému na první dobrou, že? Jaké jsou ale trendy barvy a styly svatebních šatů na rok 2019?

Člověk by řekl, že už se nedá nic nového vymyslet, opak je ale pravdou a i jednoduché šaty budou najednou vypadat rafinovaně, když se oživí o pár drobných detailů. Na jaro se perfektně hodí trend 3D kvítků, kterými můžou být vaše šaty pošité v místech, jež mají být nejvíce skryta a zbytek látky bude tvořit lehce průsvitný šifon. Elegantní, s nápadem a přitom budete vypadat jako éterická víla.

Svatební šaty

Vedle nešlápnete ani s detailem mašle, která by měla být umístěna do linie pasu. To podtrhne vaši ženskost a zároveň nejpřitažlivější siluetu přesýpacích hodin.

Pokud jste hodně na modernu, zkuste tzv. trend cape skirt, kdy sukně splývá ve dvou délkách a různých materiálech, svrchní část překrývá spodní a dá tak vyniknout dlouhým nohám. 

Jarní svatební šaty

Co se týče barevnosti – za nás vítězí letos lomená bílá. Jedná se o bílou barvu natónovanou troškou jiného teplého odstínu (nejčastěji růžovou, hnědou nebo žlutou). Skvěle tak doplní např. pastelovou barvu kytice.

Dokonalá svatební kytice

Druhé na našem seznamu jsou květiny. Komu je na svatbě dát? Samozřejmě kromě nevěsty by se nemělo zapomenout na svědkyni, družičky, maminky nevěsty i ženicha a případně čtvero babiček. Projevuje se jim tak vděk a úcta za to, jak vychovaly mladou generaci. Ladící malá květinka se bude hodit i ženichovi a jeho svědkovi na klopu saka.

Barevně by měly květy odpovídat celkovému stylu svatby, na jaře se určitě nespletete, pokud sáhnete po již zmíněných pastelových tónech nebo nakombinujete bílou a jednu dominantní barvu, která je součástí celé svatební dekorace. Dle tradice by všechny měl předávat a doručovat sám ženich (kromě nevěsty, kterou by před svatbou vidět neměl).

Svatební kytice

Volte především sezónní květy, ušetříte si tím mnoho starostí se sháněním, víc vydrží a budou i šetrnější k vaší peněžence. Mohou to být třeba konvalinky, symbolizující štěstí. Velice trendy jsou tulipány, které na jaře hýří všemožnými veselými barvami a rozhodně to s nimi nebude stará nudná klasika. V neposlední řadě si můžete též vybrat frézie, které představují nevinnost a dokáží provonět i velký prostor svatebního veselí. A neradi bychom zapomněli na našeho tajného favorita, jímž jsou pivoňky. Jejich květ působí bohatě a zároveň jemně a jsou ideální, pokud volíte vintage svatbu s mnoha přírodními např. dřevěnými prvky.

Dort/sweet bar

Celou naši “svatou trojici” tipů dnes zakončíme dortem. Přeci jen je to hned vedle kytice a šatů jedna z nejviditelnějších položek celé svatby. Dnes se setkáváme se stále rostoucí oblibou spíše než jednoho velkého svatebního dortu s celým sweet barem. Jde většinou o malé zákusky nejrůznějších druhů, které ale ladí opět s celkovým konceptem svatby. Za nás vedou “nahé dorty”, kde poleva nezakrývá celý dort. Ty jsou potom ještě dozdobeny čerstvým ovocem a doplnit ho můžou malé cupcaky, muffiny a koláčky, které vytvoří oku lahodící sweet bar.

Svatební dort

TOP tři svatební šperky

A to bychom to nebyli my, abychom vám na konec nedali opravdu už poslední tip na šperky – tři jednoduché must-haves ze svatebních doplňků od naší manažerky Lucky.

Snubní prsteny

Snubní prsteny budete nosit celý život, vybírejte tedy s rozmyslem a pečlivě. Přemýšlejte nad tím, že jestli jste spíše sportovní typ, volte jednoduché kroužky bez zdobení a zda jste spíše “straka”, jež má ráda lesk a zdobení, vyberte si z naší zbrusu nové kolekce Eternity.

Zlaté snubní prsteny

Jemné náušnice

Nevěstě by neměly chybět ale ani jemné šperky na obřad, které pak samozřejmě může nosit dál. Střídmé náušnice – study nebudou odvádět pozornost od účesu ani líčení a krásně dotvoří elegantní look.

Zlaté náušnice

Ladící náhrdelník

A do třetice jemný náhrdelník, který doplní výstřih svatebních šatů. Volte ho ideálně do sady s náušnicemi a věřte, že vám budou oba kousky sloužit ještě dlouho po svatbě (navíc s naším doživotním servisem na čištění).

Zlaté náušnice a přívěsek na svatbu

Tak co, pomohli jsme vám dnes trochu usnadnit orientaci ve svatebních přípravách? Máte už samy naplánovalý den D? Podělte se s námi o vaše zkušenosti, plány nebo dotazy v komentářích 🙂
PS.: Pokud ještě stále nejste zahlcené informacemi, koukněte na náš úspěšný článek s inspirací na oblíbené svatební písně

PS2.: Nezapomeňte nás sledovat na našich sociálních sítích facebooku a instagramu, kde najdete mnoho inspirace nejen o svatbách.

Nebyl nalezen žádný komentář