Jak vybrat ten pravý pánský snubní prsten?

Jak vybrat pánský snubní prsten

Co se týče mužů a světa šperků, co do počtu jsou na výsluní především pánské snubní prsteny. Ty jsou symbolem lásky, věrnosti i pevného spojení mezi dvěma lidmi, kteří si řekli své „ano“. Protože snubní prsten není otázkou jen jedné sezóny, ale v tom nejlepším případě celého života, je důležitý jeho pečlivý výběr. Snubní prsteny by se měly vybírat s dostatečným předstihem. Zamyslet byste se měli při výběru především nad materiálem, šířkou, stylem a velikostí.

Ten pasuje

Jedním z nejdůležitějších aspektů při výběru prstenu je správná velikost. Pro váš maximální komfort při nošení byste se s měřením měli svěřit do rukou odborníka, který přesně určí správnou velikost. Při měření myslete na to, že je nutné měřit správný prst na správné ruce. Nezapomeňte na skutečnost, že se obvod prstů mírně liší v závislosti na ročním období i čase. V létě bývají prsty o něco větší než v zimě, někomu například zase po ránu otékají.

Pánský snubní prsten

Zaměřte se na šířku

Šířka prstenu dokáže lépe, než cokoliv jiného určit ráz obroučky, užší prsteny působí elegantně a hodí se především pro štíhlé prsty. Širší prsteny jsou na první pohled nepřehlédnutelné a nejlépe vypadají na silnějších prstech. Standardní šířka snubních prstenů se pohybuje mezi 2 až 6 mm.

Výběr materiálu

Výběr materiálu opět závisí na vašich osobních preferencích i vkusu. Výběr je poměrně velký, zvolit můžete stříbro, bílé zlato, červené zlato, žluté zlato i oblíbenou kombinaci několika barev zlata. Zlato je bezpochyby nejoblíbenějším materiálem snubních prstenů, jeho důležitou vlastností je ryzost. Ta je udávaná v karátech, při výrobě šperků se nejčastěji používá 14ti a 18ti karátové zlato.

Snubní prsteny pánské

Design prstenu

V neposlední řadě se zaměřte na design. Také ve světě šperků se bere ohled na módní trendy, kterými se řídí i nabídka snubních prstenů. Vzhledem k tomu, že se však trendy rok od roku mění, může se stát, že se vám za několik let „módní“ prsten nebude líbit. Neřiďte se proto jen trendy, ale především vlastním vkusem.

Přečtěte si také náš další článek☞☞☞ jak vybrat ty správné snubní prstýnky pro oba ☜☜☜

Nebyl nalezen žádný komentář