Jak vybrat perfektní dárek k výročí svatby

Výročí

Výročí svatby je opravdu zvláštní příležitost a zaslouží si výjimečný šperk. V našem článku vás provedeme možnostmi, jak vzdát hold vaší lásce, ať už slavíte jeden rok od svatby, nebo od tohoto dne uplynulo již třeba dvacet let.

Prsteny

Prsten vám připomenete svatební den, kdy jste si dali slib. Často se prsteny dávají u příležitosti kulatého výročí, např. deset či dvacet let po svatbě, ale jsou krásným gestem i pro kterýkoli jiný rok. Můžete vybrat prsten, který bude v podobném stylu, jako zásnubní a snubní prsten. Počet kamínků, připomínající množství společně strávených let, je krásným a sentimentálním připomenutím vaší lásky.

Prsten ze žlutého zlata

Náhrdelníky a přívěsky

Náhrdelník či přívěsek je klasickým dárkem k výročí a vaše partnerka ho může nosit denně. Vhodný je přívěsek ve tvaru srdce či znaku nekonečna. Manželku jistě potěšíte diamantovým náhrdelníkem či přívěskem, který je nadčasový a nikdy nevyjde z módy. Drahokam na jejím dekoltu pak může svou trvalostí a čistou krásou symbolizovat váš vztah.

Zlatý přívěsek

Náušnice

Náušnice jsou nejoblíbenějším dárkem pro tuto příležitost. Lze je nosit každý den a jejich sbírka se může zvětšovat během společně strávených let. Jaký typ náušnic zvolíte, je jen na vás. Dáváte-li přednost klasice, neuděláte chybu s klasickými diamantovými peckami. Ty lze nosit k nejrůznějším příležitostem a vždy budou vypadat skvěle. Perfektním dárkem jsou ale i náušnice v elegantním designovém tvaru či šperky inspirované přírodou a květinami. Jak vybrat ty pravé náušnice právě pro vaši milou? Čtěte zde.

Náušnice ze žlutého zlata

S jednotlivými výročími jsou tradičně spojeny šperky z určitého drahého kovu či kamene. Zda se budete řídit tradicí, je jen na vás. Zde je inspirace:

1. rok: Zlato

První rok manželství je naplněn krásnými vzpomínkami a šperk ze zlata je jejich nádherným připomenutím. Klasickou volbou je žluté a bílé zlato, méně tradiční, ale v současnosti velmi oblíbené, je růžové zlato.

Přívěsek žluté zlato

2. rok: Granát

Drahokamem druhého výročí svatby je granát. Jeho univerzálnost a nesčetné množství odstínů je ceněno již od starověku, přičemž jeho nejslavnějším zabarvením je hluboká červeň granátového jablka. Šperky s granátem v sobě snoubí starobylost i modernost.

3. rok: Perly

Tradičním skvostem pro třetí výročí svatby jsou perly. Jsou jedinečné tím, že pocházejí z moře a jsou natolik přirozeně lesklé, že je není potřeba zvlášť řezat či leštit. Perlovými náušnicemi či přívěskem dáte najevo svou lásku a vaše vyvolená se jimi bude pyšnit po celý život.

Perlové náušnice

4. rok: Topaz

K čtvrtému výročí darujte prsten, náušnice či náhrdelník s oblíbeným drahokamem, topazem. Pro tuto příležitost se nejvíce hodí jeho jasně modrý optimistický odstín. Tento kámen je velmi odolný a tvrdý, takže vydrží mnoho a mnoho let.

Prsten z bílého zlata s topazem

5. rok: Safír

Safíry symbolizují pravdu a věrnost a jsou tradičními drahokamy k pátému výročí svatby. Safír se pyšní řadou odstínů, od královsky modré po něžnou růžovou, vyhovuje tedy rozmanité řadě stylů. Se safírovými šperky nemůžete šlápnout vedle.

Přívěsek safír

10 let: Diamanty

Desetileté výročí svatby je již opravdový milník. Drahými kameny pro tuto speciální příležitost jsou diamanty. Diamanty jsou od starověku ceněny pro svou tvrdost a brilantní jiskru, zdobí tedy řadu skvostných šperků. Skvělou volbou je diamantový prsten, který bude připomínat den, kdy jste si řekli své ano. Diamantové náušnice, ať už klasické pecky, sofistikované kapky či okouzlující kruhy, jsou také krásným dárkem.

Diamantové šperky

13 let: Citrín

13 je pro někoho neštastné číslo. Ale v různých kulturách se toto číslo liší. 13. výročí svatby je spojeno s citrínem, silným léčivým kamenem slunce. Nedejte tedy na pověry a překvapte svou partnerku krásným šperkem se slunečním citrínem.

Šperky s citrínem

15 let: Rubín

Patnácté výročí svatby je tradičně spojováno s rubínem. Rubín je velmi ceněný drahokam, v minulosti symbolizoval prosperitu a mír. Vyniká odolností a tvrdostí a nezaměnitelným tmavě červeným odstínem. Rubínový prsten je nádherným způsobem pro oslavu společně strávených let.

Rubínový prsten

20 let: Smaragd

Oficiálním drahokamem pro výročí dvacet let od svatby je smaragd. Tímto drahokamem králů s charakteristickou zelenou barvou se zdobila i egyptská královna Kleopatra. Smaragdové náušnice, přívěsky či prsten jsou to pravé pro vaše dvacetileté jubileum.

Smaragdové náušnice

Nebyl nalezen žádný komentář