Jak oslavit Mezinárodní den žen

jak oslavit mezinárodní den žen

Každým rokem se 8. března slaví Mezinárodní den žen. Výročí připomíná stávku newyorských švadlen z roku 1908,  které bojovaly za lepší pracovní podmínky a odstartovaly tak veřejný boj za volební právo žen. Nejedná se tedy o socialistický svátek, který je spojen jen s oslavou mateřství, ale oslavujeme ženy jako takové, jejich rovnoprávnost a společenské postavení. Jelikož je i dnes postavení žen ve společnosti velkým tématem, neměli bychom na tento svátek zapomínat a především my ženy bychom ho měly patřičně oslavit.

Tento den je výjimečný nejen z historického hlediska, ale také připomíná mužů, že mají skvělou příležitost k tomu, aby dali své partnerce najevo, jak moc si jí váží. Muži by se měli zamyslet nad tím, co pro ně partnerka znamená a jak pro ni učinit tento den speciálním. A pokud jste single, nevadí, tento den je o nás ženách a můžeme ho oslavit i samy nebo ve společnosti kamarádek.  Přečtěte si, jak by měl takový den oslavy ženskosti vypadat?

1. Dopřejte si čas na ranní přípravy

Pokud se vaše běžné ranní přípravy odehrávají ve 20 minutách a váš zbytek dne je pak poněkud hektický, dopřejte si 8. března minimálně hodinu na dobrou snídani, vyberte si z šatníku nějaký hezký kousek a naličte se trochu jinak než obvykle. Uvidíte, že se budete cítit opravdu žensky.

Tip pro pány: MDŽ je dnem, kdy si vaše partnerka snídani do postele opravu zaslouží!

2. Obklopte se květinami

Zastavte se cestou do práce v květinářství a ozdobte svůj pracovní stůl květinou. S 8. březnem se pomalu blíží jaro a tak máte na výběr z krásných barev tulipánů, které váš pracovní den určitě rozveselí. A navíc je květina na pracovní stole symbolické připomenutí boje newyorských sufražetek za lepší pracovní podmínky.

Tip pro pány: I vy můžete kolegyni v práci rozveselit malou kytičkou.

3. Načerpejte energii

Počasí už není mrazivě chladné a malá procházka cestou z práce, či odpolední sportovní aktivita vám dodá energii na zbytek dne. Nadechněte se čerstvého vzduchu a poděkujte světu za svoji krásu a ženskost.

Tip pro pány: Vyzvedněte vaši ženu v práci a proveďte ji jinou cestou než chodí obvykle sama, třeba narazíte i na hezkou kavárnu nebo vyhlídku.

4. Oblíbená večeře 

Vaše oblíbené jídlo chutná skvěle v romantické restauraci s partnerem, ale stejně dobře může chutnat při sledování oblíbeného seriálu s kamarádkou na gauči jen tak doma. Tento den je o vás a vy můžete dělat přesně to, co vás baví.

Tip pro pány: Dnešek je nejvhodnějším dnem, kdy můžete obléct kuchyňskou zástěru a předvést svoje kuchařské umění. 🙂

5. Udělejte si radost 

Kdo nejlépe ví, po čem ženy touží? Ano, právě my samotné. Dnes si zasloužíme udělat si radost. Pořiďte si novou kabelku, boty nebo zlatý šperk, po kterém již dlouho toužíte, dnešek je o nás, dnes se musíme náležitě ocenit!

Tip pro pány: Malá krabička a v ní zářivý šperk vyčaruje na tváři vaši ženy krásný úsměv a dáte jí tak najevo, že je jedinečná.

Náušnice růžový safír

 Briliantový přívěsek Danfil Zásnubní prsten Danfil se smaragdem Danfil

Nebyl nalezen žádný komentář