Jak ladit náušnice k účesu a tvaru obličeje?

Účesy a náušnice

Podle čeho volíte šperky? Podle oblečení? Aktuální nálady? I přesto, že většina žen ladí své šperky především ke zvolenému outfitu, šperky dodají outfitu ten pravý ráz až ve chvíli, kdy jsou voleny také podle účesu či tvaru obličeje. Jak dosáhnout dokonalé harmonie mezi vaším vzhledem a šperky? Přinášíme vám několik užitečných tipů, se kterými zazáříte.

Účes a náušnice

Pojďme se podívat na volbu účesu a náušnic, ty jsou totiž k obličeji nejblíže, a proto dokáží s vaším vzhledem učiněné divy. V případě, že jsou správně vybrány. Jedním ze základních aspektů je styl účesu. K modernímu účesu se nejlépe hodí moderní náušnice, a to i v případě společenských událostí. Ke klasickým a romantickým účesům se zase nejlépe hodí romantičtější šperk. Ve vašich vlasech nejlépe vyniknou kontrastnější šperky. Pokud jste majitelkou hustých, kudrnatých kadeří, sáhněte po špercích s hladkým povrchem a naopak.

Není zlato jako zlato

Vlasy a materiál náušnic je další samostatnou kapitolou. Jaké zlato k vaší barvě vlasů zvolit? Studeným blond odstínům a platinovým barvám nejlépe sluší bílé zlato. Blondýnky s teplými nažloutlými až jahodovými odstíny nejlépe ozdobí žluté zlato a brunetky zazáří se zlatem růžovým.

Univerzální náušnice?

Existují náušnice, které sluší všem ženám nezávisle na jejich účesu či barvě vlasů? Nesáhnete vedle, pokud zvolíte nenápadné náušnice z bílého zlata, které jsou zdobeny čirými diamanty. Další nesmrtelnou a nadčasovou volbou jsou náušnice s perlou.

Co barva kamene?

Pokud volíte náušnice s kamenem, univerzální barvou, se kterou nikdy neuděláte krok vedle, je bílý diamant. Harmonického a přirozeně vypadajícího výsledku dosáhnete, pokud zvolíte kámen v barvě očí. Pokud ovšem chcete, aby šperk zazářil, volte naopak barvu kamene, která bude kontrastní.

Náušnice podle tvaru obličeje

Náušnice dokáží podpořit krásu vaší tváře. Pokud jsou správně zvolené, zvýrazní žádoucí partie a dokáží také odpoutat pozornost od drobných nedostatků. Přijměte naši malou lekci kouzlení a naučte se vybírat náušnice, které budou lichotit vaší tváři.

Oválný obličej

Pokud máte oválný obličej, máte téměř vyhráno. Jak ho poznáte? Vyznačuje se výraznými lícními kostmi a zužuje se směrem ke kulaté bradě. Tomuto tvaru obličeje, který je považovaný za ideál, sluší téměř všechny střihy vlasů i styly náušnic. Nesáhnete vedle s visacími náušnicemi ve tvaru kapky, které ještě umocní váš dokonalý tvar obličeje.

Kulatý obličej

Kulatý obličej poznáte podle plných tváří a širšího, nízkého čela. Délka a šířka obličeje je téměř stejná. Správně zvolenými náušnicemi však můžete dosáhnout žádoucího optického prodloužení obličeje. Volte delší visací náušnice, které budou vašemu tvaru obličeje nejlépe slušet.

Srdcový obličej

Srdcový tvar obličeje poznáte podle čela, které je širší než lícní kosti. Obličej se od tváří směrem dolů výrazně zužuje. Tento tvar obličeje nejvíce ozdobí náušnice, které přitáhnou pozornost k očím, lícní kosti a čelisti. Sáhněte opět po visacích náušnicích, či náušnicích ve tvaru slzy.

Protáhlý obličej

Protáhlý obličej se vyznačuje především svou délkou. Je spíše užší a pozornost poutá výrazná špičatá nebo hranatá brada. Vyvarujte se visacích náušnic, které by délku obličeje ještě zvýraznily a sáhněte po jemných peckových náušnicích, které váš obličej zjemní. Nebojte se zvolit diamanty nebo nadčasové perly.

Nezapomeňte si ještě prohlédnout naše briliantové náušnice.

Briliantové náušnice

Nebyl nalezen žádný komentář