7 kroků při výběru snubních prstenů

Nabídka snubních prstenů je opravdu široká a vy možná nevíte, pro které se rozhodnout. Snubní prsteny budou vašimi společníky po celý život a budou symbolizovat tři důležité věci: váš manželský slib, vaší osobnost a váš módní styl. Postupujte podle následujících sedmi kroků a vyberte ty správné snubní prsteny, které budou reprezentovat lásku na věky a odrážet jedinečnou povahu obou, nevěsty i ženicha.

1. První krok: Výběr materiálu

Nejdříve si ujasněte, který materiál je pro vás ten pravý. Třemi nejpopulárnějšími materiály jsou bílé zlato, žluté zlato a levnější avšak také kvalitní varianta: stříbro. Pro příznivce modernějšího stylu je tu možnost růžového zlata nebo rovnou kombinace všech tří barev zlata. Materiál, ze kterého je snubní prsten vyroben, předurčí jeho životnost a bude v neustálém kontaktu s vaším tělem, proto berte v úvahu i možné alergie.

barvy zlata2. Krok: Volba profilů

Příjemné nošení prstýnků převážně ovlivňuje právě jeho profil. Vyzkoušejte si různé profilu a zjistěte, zde je pro vás pohodlnější pokud je prstýnek uvnitř plochý nebo kulatý. A co profil vnější? Ten bude určovat styl vašeho prstenu. Pokud upřednostňujte klasiku, sáhněte po variantě půlkulatých nebo kulatých prstenů. Modernější, ale velice jednoduchou variantou je profil plochých prstýnků. Stylově pak budou působit profily jako je trojvlnný, konkávní nebo lichoběžný. Dámy by měly také zohlednit profil svého zásnubního prstene, pokud si přejí nosit prsteny společně na jednom prstu. Jestliže si nejste jista, kde snubní a zásnubní prsten nosit, přečtěte si náš další článek zde.
profily-stříbro

3. Krok: Jaká šířka vám nejlépe sedí?

Někomu mohou více vyhovovat prsteny úzké a někomu naopak široké. Šířka vašich snubních prstenů záleží především na velikosti vašich rukou. Užší snubní prsteny se hodí pro štíhlé ruce. Naopak širší snubní prsteny doplňují lépe prsty spíše silnější. Důležité samozřejmě je, abyste si různé šířky vyzkoušeli a zjistili, které vám jsou pohodlné a lahodí vašemu oku.

šířky print screen

4. Krok: Povrch nemusí být pouze lesklý

Prohlédněte si širokou škálu nabízených povrchů a rozhodněte se, který bude ten pravý pro vás. Povrch snubních prstýnků tvoří jejich tvář a je jedním z nejdůležitějších faktorů, které musíte zohlednit. Většina snoubenců volí povrch lesklý, pravdou je, že je tento povrch nejméně náchylný na mechanické poškození.

povrchy

5. Krok: Přejete si prsten ozdobit diamantem?

Pokud se rozhodnete, že chcete svůj snubní prsten více zvýraznit, můžete jej ozdobit diamanty nebo zirkony. Důležité pro finální vzhled prstene je styl zasazení kamenů. Podrobnější přehled o stylech snubních prstenů s diamanty naleznete ve článku zde. I jeden kamínek může na prstýnku působit velice efektivně, jeho velikost bude záležet především na šířce snubního prstene.

velikost kamenů

6. Krok: Zvolte správnou velikost

Snubní prsteny vám musí být pohodlné, nesmí být příliš volné ani moc těsné. Při každodenní činnosti vám nesmí sklouzávat z prstu. Pokud máte užší prsty se širšími klouby, buďte si jisti, že prsten přes kloub lehce přetáhnete. V tomto případě vám bude prsten volnější, ale právě kloubek mu nedovolí samovolně sklouznout. Navštivte klenotníka, který vám vaše prsty změří nebo si požádejte o měřící pásek.

multisizer

7. Krok: Ozdobte své prsteny textem

Osobitost vašich prstenů zajisté podtrhne text, který si do jejich vnitřní čísti můžete nechat vyrýt. Většina snoubenců volní jméno svého protějšku či monogramy spolu s datem svatby. Ale vaší fantazii se meze nekladou, na prsteny si můžete nechat vyrýt například datum vašeho seznámení nebo prvního polibku, krátká láskyplná vyznaní, přezdívky či symboly ve tvaru srdce. Záleží opravdu jen na vás, jakou duši tímto textem svým snubním prstenům vdechnete.

Texty rytin snubní prsteny

Nebyl nalezen žádný komentář